20 år gamle Svanh stakk ifra de andre i siste bakke på kvinnenes sprint i Davos, og kunne ganske enkelt gå i mål til sin første verdenscupseier.
Falla klarte akkurat å sikre seg delt annenplass helt likt med amerikanske Sophie Caldwell, men trodde det var en annen svenske som stakk forbi henne i bakken.
– Jeg var sikker på at det var Stina (Nilsson) som var foran meg, fordi jeg har blitt gått ifra av Stina mange ganger i den bakken der. Jeg hadde ikke sjans til å følge (Svanh), det var skikkelig imponerende. Enda en ny svenske, sa Falla til TV 2 etter målgang.
Beijing 2022
Halfvarsson mista viktig høgdeopphald før OL: – Må tenke positivt
6 TIMER SIDEN
Den norske sprintdronningen røk nesten ut i semifinalen, da fikk hun et feiltak i spurten. Hun fikk såvidt reddet seg inn og kvalifiserte seg til finalen som lucky loser på fjerdeplass, tåspissen foran sveitsiske Nadine Fähndrich.
Falla beholder dermed sin ledelse i verdenscupen i sprint etter å ha vunnet i åpningen i Ruka. Svenske Jonna Sundling lå nærmest i verdenscupen, men falt i finalen og endte på sjetteplass.
Tvillingsøstrene Lotta- og Tiril Udnes Weng røk ut i kvartfinalene, mens Anna Svendsen og Ane Appelkvist Stenseth ikke klarte å kvalifisere seg i prologen.
Neste renn for kvinnene i Davos er 10 kilometer fri teknikk søndag.
(©NTB)

Her er opphentinga komplett – to strake stafettseiere for Norge

Beijing 2022
Johaug-rival viste toppform før OL
15 TIMER SIDEN
Beijing 2022
Langrennslandslaget gjør smittegrep før OL – pressemøte i Italia blir digitalt
18/01/2022 PÅ 17:14