Marit Bjørgen, Charlotte Kalla, Stina Nilsson og Ragnhild Haga har valgt å ikke gå Tour de Ski for å kunne forberede seg til OL i februar.
Det skal også nevnes at Johannes Høsflot klæbo og Simen Hegstad Krüger også har valgt å holde seg hjemme.
Dette har leder i langrennskomiteen i FIS, Vegard Ulvang, vanskelig for å forstå.
Langrenn
Trøblete oppladning til OL-sesong for Bolsjunov
9 TIMER SIDEN

Den tredje største konkurransen

– Tour de Ski er den mest populære konkurransen vi har i langrenn etter VM og OL. Jeg kan ikke tvinge noen til start, det handler om personlige prioriteringer, men jeg kan si at jeg har vanskelig for å forstå hvordan de tenker, sier Ulvang til Aftonbladet.
Charlotte Kalla har tidligere gått ut og kritisert tidspunktet Touren blir arranger, men Ulvang forklarer at det ikke er noe alternativ å flytte arrangementet bort fra den tiden flest har ferie og kan følge med på konkurransen.

– Bygger ikke opp langrenn på kvinnesiden

Etter tre etapper leder Ingvild Flugstad Østberg Touren sammenlagt på kvinnesiden, hun uttalte lørdag at hun er usikker på om hun vil fullføre samtlige etapper.
– Vi har snakket mye om ulike scenarioer gjennom hele forsesongen. Planen er å ta det litt løp for løp. Dere får spørre hver dag, og så får jeg svare hver dag, sa hun til NTB.
– Når de beste ikke er med kommer det nye stjerner. Men det er kart at når de beste ikke stiller opp bygger man hverken sin egen merkevare eller langrenn på kvinnesiden. Det bør man tenke på. Men Tour de Ski går videre. Det er elleve års historie og mer populært enn noen gang, sier Ulvang til den svenske avisen.

– Legg ned hele spetakkelet

Den svenske kommentatoren Tomas Pettersson skrev mandag en kommentar der han satte spørsmålstegn ved hvorfor publikum skal bry seg om Tour de Ski når de norske og svenske løperne ikke ser ut til å gjøre det.
– Fortsetter det slik er det bare å legge ned hele spetakkelet, skriver han.
Svensken påpeker at det for de beste løperne fra nasjoner som Russland, Sveits, Frankrike, USA og Tyskland er helt naturlig å stille i Tour de Ski – selv om det kun er en drøy måned til OL begynner i PyeongChang. Han mener Norge og Sverige har skyld i mannefallet.
Langrenn
Presset svensk skiveteran: – Har egentlig ingen gode OL-minner
17/09/2021 PÅ 09:29
Langrenn
Martin Johnsrud Sundby gir opp OL og satser på langløp
20/03/2021 PÅ 09:31