Etter å ha gått først ut på siste runde i lørdagens sprint, sa det stopp for Astrid Uhrenholdt Jacobsen.
I den siste bakken ned mot mål kom konkurrentene susende forbi, på oppløpet hadde ikke Oslo-jenta krefter igjen og ender sist i heatet.
– Det er rart hvor skuffet man kan bli av å gå dårlig taktisk, for det egentlig er bedre å være taktisk svak, enn å ha dårlig form i en tour. Jeg kjenner at formen er veldig bra. Jeg gjør alt det jeg har tenkt å gjøre, men så går det ikke og da ryker jeg rett ut, sier en tårevåt Uhrenholdt Jacobsen til NRK etter rennet.
Langrenn
Han er langrennsjentenes nye trener – ingen kvinnelige søkere
19/05/2022 KLOKKEN 10:02
Til tross for å føle at hun er i god form, men hintet mot at hun ikke hadde de beste skiene i feltet.
– På den første runden merker jeg det er vanskelig å holde posisjonen nedover selv om jeg ligger i rygg. Kanskje burde jeg vært smart nok til å endre taktikken da. Planen min var å gå i bakken på den andre runden og jeg fikk jo en liten luke. Men så kommer de på alle kanter nedover der. Og da må jeg så langt ut i svingen før oppløpet og da kan jeg ikke bli noe annet enn sist, sier hun til statskanalen.
TV 2s ekspertkommentator Kristin Størmer Steira tror det var feil av den norske jenta å legge seg fremst under de vanskelige forholdene i Lenzerheide.
– Det er nok ikke lurt å ligge fremst i den siste bakken der når det snør så mye. Jeg vet ikke helt hvorfor Astrid valgte det. Vi ser nok at det ikke er det smarteste, sier Størmer Steira.
Langrenn
Ulvang vil ha like distanser for kvinner og menn
30/04/2022 KLOKKEN 10:33
Langrenn
Caspersen Falla legger opp: – Litt vemodig
21/04/2022 KLOKKEN 11:41