• I februar starter OL i Beijing - det ser du på discovery+
På Beitostølen var Ragnhild Haga en av de store positive overraskelsene. 30-åringen viste prov på gammel form da hun ble nummer tre på ti kilometer fristil, og imponerte stort i klassisk da hun krysset mållinjen til en fjerdeplass.
Med det ble Haga, som ble vraket til landslaget foran sesongen, tatt med til verdenscupåpningen i Ruka. Det rennet blir trolig viktigere enn forventet. For Haga hadde også en tanke om å gå verdenscup på Lillehammer hvor skiathlon var på programmet. Men grunnet snømangel måtte arrangøren skrote distansen og erstatte den med ti kilometer fri teknikk.
Langrenn
FIS bekrefter: «Ulovlig» smurning tillatt i Kina
12/01/2022 PÅ 12:14
– Nå tenker jeg ikke at sjansene mine er mindre, det blir bare ekstra viktig for meg i helgen med ti kilometer klassisk og ti fri, sier Haga til Discovery dagen før avreise til de finske skogene.
Discoverys langrennsekspert Tor-Arne Hetland tror heller ikke det er noe minus for Haga at hun ikke får vist seg fram i skiathlon på Lillehammer.
– Det er ingen andre som får vist seg i den øvelsen heller, så det skal gå fint. På ett vis er det en del likheter mellom det de skal gjøre i Ruka og et skiathlon. Kan du vise til et godt klassiskløp på lørdag, og krone det med et godt skøyteløp på søndagen der, så er man så nærme et skiathlon som man kommer, sier Hetland.
Hetland tror Haga kjemper om en av de siste plassene til OL i Beijing, og at formen hennes, spesielt på klassisk, virker lovende.
– Det virker som at hun er tilbake på normalnivået hun hadde for noen sesonger siden, så hun har gjort mye riktig i treningsarbeidet. Beitostølen var en god oppvarming for henne, og så kommer det ordentlig nå, sier Hetland videre.

Flere blir tatt ut før jul

Hetland var selv landslagssjef før OL i Pyeongchang og vet litt om uttak til store mesterskap. Han tror flere får OL-beskjeden før jul.
– Etter Davos er det nok flere som får beskjed, da kommer et forhåndsuttak, og så står det kanskje om en eller to plasser inn mot Tour de Ski, forteller Hetland.
Av distanseløperne tror han at Therese Johaug, Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg vil være blant de som får billetten sin da.
– De får nok beskjed om visum før julen ringes inn, sier Hetland.
Beijing 2022
Denne duoen er blant de nye OL-uttatte utøverne
10/01/2022 PÅ 16:12
Beijing 2022
Nok et verdenscuprenn avlyst – ingen flere konkurranser før OL
10/01/2022 PÅ 14:22