Verdenscupåpningen ble dermed ikke det Weng, Bjørgen og de norske jentene hadde sett for seg. Forrige sesongs dominerende løpere på kvinnesiden i internasjonalt langrenn må innse at minitouren i Finland langt på vei er ødelagt.
Utslått er også Maiken Caspersen Falla, som er regjerende verdens- og olympisk mester i sprint.
– Løperne hadde godt feste når de testet skiene, men dårlig feste da det gikk renn. Dette er bare en enkel sak, og det er smørebom, sa smøresjef Knut Nystad til NTB.
Langrenn
Han er langrennsjentenes nye trener – ingen kvinnelige søkere
19/05/2022 KLOKKEN 10:02
– Da vi smurte der nede (i forkant), var vi fornøyd med festet, men i rennet hadde løperne bakglatte ski. Det må vi ta på egne skuldrer og gå videre. Forhåpentligvis unngår vi dette på herresiden, tilføyde han.

To videre

Kathrine Harsem og Anna Svendsen er de eneste norske jentene som er klare for kvartfinale.
Ingvild Flugstad Østberg, Ragnhild Haga, Silje Øyre Slind, Mari Eide og Tiril Udnes Weng er i likhet med Bjørgen, Weng og Falla utslått. Sistnevnte endte for øvrig på den sure 31. plassen.
– Jeg følte jeg gikk bra. Nå er jeg tom for ord. Dette er helt uvirkelig. Jeg hadde sett for meg å gå mer enn dette. Prologen var bare første del. Så er det slutt med den. Det er trist, sa Falla til NTB i målområdet i Ruka.
– Akkurat nå føles det ut som krise, men dette er bare et verdenscuprenn, så det kommer flere sjanser, tilføyde hun.

Anklaget ikke smørerne

Flugstad Østberg var også lei seg.
– Jeg følte meg kvikk, men det var vanskelig å gå skikkelig på ski, sa hun – og la til:
– Det er spesielt kjedelig å ryke ut av en prolog når det skal gås en minitour. Nå blir det bare å prøve å gå to gode enkeltrenn for min del.
Heidi Weng ville ikke anklage smørerne.
– Det er sånt som skjer. Litt kjedelig at det skjer i en minitour. Jeg følte meg veldig bra, og da er det ekstra dumt, sa hun.
Svenske Ida Ingemarsdotter vant fredagens prolog. Hun slo de fleste norske stjernene med 15 sekunder på den drøye kilometeren.
(©NTB/Eurosport.no)
Langrenn
Ulvang vil ha like distanser for kvinner og menn
30/04/2022 KLOKKEN 10:33
Langrenn
Caspersen Falla legger opp: – Litt vemodig
21/04/2022 KLOKKEN 11:41