Neprjajeva beholdt sin ledelse i sammendraget og økte forspranget ned til utfordrerne. Weng kom inn 3,7 sekunder bak den klare russiske vinneren.
– Jeg hadde helt ville ski. De gikk av seg selv. Du trenger ikke være i form med slike ski. Kroppen var ganske god, den også. Det var sykt gøy, sa Weng til TV3.
Hun gleder seg til den beinharde avslutningen tirsdag.
Tour de Ski
Weng først opp monsterbakken og nummer tre sammenlagt
04/01/2022 PÅ 11:10
– Jeg tror aldri jeg har hatt så gode ski før. Nå gjenstår den beste dagen for meg. Da gjelder det å rykke fra i bunnen av bakken og gå det man kan. Jeg har ikke noe å tape uansett, men det gjelder å være godt framme i feltet før motbakken.
Therese Johaug og Ingvild Flugstad Østberg vant sammenlagt i 2020 og 2019. Weng var best i 2018.
Løperne startet i nydelig vintervær i Cavalese i Italia og gikk fire runder à 2,5 kilometer. Der hadde jentene utfordringer med ganske harde motbakker. Seks løpere stakk fra feltet noe før halvgått løp, og der var Weng påpasselig med.
Amerikanske Jessie Diggins hadde en krevende dag. Hun tapte ganske mye og virker på være ute av kampen om sammenlagtseieren.
Tiril Udnes Weng ble nest best av de norske på åttendeplassen, slått med 51,2 sekunder av Neprjajeva.
Tour de Ski avsluttes tirsdag med en fellesstart over ti kilometer med avslutning opp alpinbakken Alpe Cermis. Der kommer det trolig til å skille svært mye tidsmessig. Neprjajeva har 1.12 minutter ned til Sveriges Ebba Andersson på andreplass i sammendraget. Kerttu Niskanen følger deretter. Hun er 1.19 bak teten.
Weng ligger på femteplassen. Det er 1.40 minutter opp til Neprjajeva.
(©NTB)
Tour de Ski
Firedobbelt norsk i Oberstdorf – Klæbo økte ledelsen i sammendraget
01/01/2022 PÅ 12:41
Tour de Ski
Russisk seier på sprinten – tar over sammenlagtsledelsen
01/01/2022 PÅ 12:32