Russisk seier på sprinten – tar over sammenlagtsledelsen

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 01/01/2022 klokken 17:50 GMT+1

Natalja Neprjajeva var sterkest på lørdagens sprint i Oberstdorf og tar over den gule ledertrøya i Tour de Ski.

Natalia Nepryaeva

Anamarija Lampic var favoritt før kvinnenes finale på klassisk sprint, men sloveneren måtte nøye seg med en plass utenfor pallen.
Istedenfor var det russiske Natalja Neprjajeva vant foran Johanna Hagstöm. Neprjajeva tar med dagens seier over ledelsen i sammendraget etter at Jessica Diggins fikk løpet sitt ødelagt av Frida Karlsson.
Hun leder nå med 34 sekunder i sammendraget ned til Kerttu Niskanen. Diggins er 38 sekunder bak den russiske løperen.
Finske Johanna Matintalo tok sin første pallplass i verdenscupen. 25-åringen gikk inn til 3. plass og gikk bra gjennom hele lørdagen, der hun blant annet var best i prologen.
Mathilde Myhrvold ble beste norske på en sterk 5. plass, 4,22 sekunder bak vinner Neprjajeva.
Myhrvold var én av seks norske som tok seg videre fra prologen. Ane Appelkvist Stenseth, Tiril Udnes Weng, Heidi Weng, Ragnhild Haga og Lotta Udnes Weng gikk alle videre fra prologen, men Stenseth og Myhrvold var de eneste som tok seg til kvartfinale.