Klæbo satte som vanlig opp farten mot slutten av finalen i tyske Oberstdorf og så seg aldri tilbake. Han seiret foran Valnes, som gled i mål like bak ham. 37 hundredeler skilte de to.
Det måtte målfoto til for å skille Golberg og Northug. Førstnevnte tok pallplassen med fire hundredeler.
Tour de Ski
Weng først opp monsterbakken og nummer tre sammenlagt
04/01/2022 PÅ 11:10
Klæbo ledet med 45 sekunder i sammendraget på Golberg foran lørdagens sprintkonkurranse. Luka ble større med hans tredje seier på fire etapper. 25-åringen vant også Tour de Skis åpningssprint i Lenzerheide.

Bare å trykke på

Lørdagens sprintseier var Klæbos 29. i verdenscupen og hans 45. totalt.
– Det er fantastisk å starte det nye året med seier. Det er flott å ha to av bestevennene mine på podiet sammen med meg. Jeg begynner å bli litt sliten, men når været er som det er i dag, er det bare å trykke på, sa Klæbo til arrangøren etter seieren.
Tour de Ski avgjøres med to distanserenn i Val di Fiemme i Italia mandag og tirsdag.
Norge fikk med seg sju løpere av ni mulige i kvartfinalene. Klæbo, Valnes, Golberg, Northug, Harald Østberg Amundsen og Martin Løwstrøm Nyenget kom seg videre. Sistnevnte røk som eneste nordmann ut i kvartfinalen.
Emil Iversen kom seg også videre til utslagsrundene, men han valgte å trekke seg kort tid etter og reiser hjem til Norge.

«Norsk finale»

Klæbo, Valnes og Amundsen konkurrerte i det første semifinaleheatet. Der ble det stopp for Amundsen. Golberg og Northug kjempet i heat nummer to og tok seg til finale.
Med fire nordmenn i finalen var det duket for en god norsk dag. Russiske Aleksandr Bolsjunov røk ut i semifinalen og tapte terreng til Klæbo og Golberg på toppen av sammenlagtlisten. Han var treer i sammendraget foran lørdagens sprint.
Didrik Tønseth og Sjur Røthe kom seg ikke videre fra prologen.
(©NTB)
Tour de Ski
Weng strålte etter sterk andreplass: – Jeg hadde helt ville ski
03/01/2022 PÅ 12:26
Tour de Ski
Russisk seier på sprinten – tar over sammenlagtsledelsen
01/01/2022 PÅ 12:32