Karlsson måtte over ende tidlig på fredagens 10 kilometer og igjen i en av de siste bakkene, begge ganger etter nærkontakt med Tatjana Sorina, men hun kom tilbake og så ut til å koble seiersgrepet. Inn på oppløpet viste Diggins seg som den sterkeste og seiret med et halvt sekund.
Diggins var den eneste som ikke brukte stavene i spurten. Ingen sto imot hennes skøyteteknikk.
– Det så sikkert ikke så pent ut, men det virket. Arrangøren hadde gjort en god jobb med preparering i mildværet, og jeg hadde verdens beste ski. Jeg var klar for spurten, sa Diggins i seiersintervjuet.
Tour de Ski
Weng først opp monsterbakken og nummer tre sammenlagt
04/01/2022 PÅ 11:10
– Jeg trodde jeg skulle ta det, men Jessie var god på oppløpet, sa Karlsson til svensk Viaplay. Hun var ikke enig med dem som raste mot Sorina.
– Det er sånt som skjer. Det var nok ikke ille ment, sa hun.

Ikke noe å svare med

Sorina gikk inn til tredjeplassen, mens Heidi Weng ble nummer fem. Hun var slått med 2,6 sekund.
– Jeg skulle nok ikke dratt en meter i dag, for det var jeg ikke god nok til. Det var mye lettere å ligge bak der, sa Weng til Viaplay.
– De som endte foran var bedre enn meg. Jeg merket at jeg ikke hadde noe å svare med da spurten gikk, og jeg er kjempefornøyd med at jeg hang med såpass bra. Ebba (Andersson, 4.-plass) og Jessica var nok de beste i dag, de dro så mye.
Fra 10.-plass kom fem norske løpere på rekke og rad. Anne Kjersti Kalvå ble nummer 10, Helene Marie Fossesholm 11, Ragnhild Haga 12 (tross et tidlig stavbrudd), Tiril Udnes Weng 13 og Lotta Udnes Weng 14.

Revansj

– Det gikk mye bedre i dag, selv om det ikke var noen toppdag, sa Fossesholm til Viaplay etter å ha revansjert 59.-plassen i Lenzerheide. Det skjedde ikke uten trøbbel.
– Jeg har en egen sportsdrikk som passer magen min, og den var borte. Jeg måtte bruke en annen, og jeg tror jeg gulpet i hver eneste nedoverkjøring, sa hun og skrøt veldig av skiene.
Mathilde Myhrvold ble nummer 21, Silje Theodorsen 26, Anna Svendsen 48 og Ane Appelkvist Stenseth 66.
Sammenlagt leder Diggins 13 sekunder foran Kerttu Niskanen og 14 foran Natalia Neprjajeva. Tiril Udnes Weng er beste norske i Tour-sammendraget med 8.-plass, 45 sekunder bak lederen.
(©NTB)
Tour de Ski
Weng strålte etter sterk andreplass: – Jeg hadde helt ville ski
03/01/2022 PÅ 12:26
Tour de Ski
Firedobbelt norsk i Oberstdorf – Klæbo økte ledelsen i sammendraget
01/01/2022 PÅ 12:41