Populære sporter
All sport
Vis alt

Weng falt på oppløpet: – Hennes egen feil. Det kan bli kostbart

Stian Thelen

Oppdatert 04/01/2018 klokken 12:42 GMT+1

Heidi Wengs fall på oppløpet kan koste henne en Tour de Ski-seier.

Heidi Weng t.v og Ingvild Flugstad Østberg

Foto: Scanpix

Etter onsdagens værkaos med avlysning av sprinten fortsatte Tour de Ski-sirkuset torsdag med 10 kilometer for kvinner.
Heidi Weng fikk problemer like etter start da staven knakk, men fikk raskt en ny stav av støtteapparatet ute i løypen og tapte ingen tid på uhellet. Mer dramatisk ble det for Silje Øyre Slind som falt i utforkjøringen ned til stadionen på første runde. Men hun kom seg raskt opp igjen og fortsatte løpet.

– Det er hennes egen feil

For feltet holdt seg noenlunde samlet gjennom hele løpet og det ble en skikkelig kamp om seieren i den raske løypen i Oberstdorf. Ingvild Flugstad Østberg kjørte svært hardt i siste bakken og Heidi Weng og Maiken Caspersens Falla. Inne på oppløpet falt Weng og Flugstad Østberg tok dermed seieren foran Falla. Weng ble nummer 11.
Wengs fall på oppløpet kan blir helt avgjørende i Tour de Ski. Nå er det 57 sekunder opp til lagvenninnen for Weng.
– Det har enormt mye å si for Tour de Ski. Flugstad Østberg får med seg 15 sekunder ekstra. Det er en kjempefordel, sa Eurosports langrennsekspert Vibeke Skofterud.
– Det er hennes egen feil. Hun faller for eget grep, fortsatte Skofterud.
Saken fortsetter under videoen:

– Ikke så morro for Heidi

Etter å ha kommet i mål var Weng så skuffet at hun ikke ville prate med med Østberg. Vinneren var fornøyd etter seieren, men viste sympati til lagvenninnen som falt på oppløpet.
– Det var ikke så morro for Heidi, men hun vil bli sterk i Val di Fiemme. Det blir noen interessante dager, sa Flugstad Østberg etter seieren.
Weng var ikke den eneste som fikk problemer mot slutten. Også Jessica Diggins fikk trøbbel, trolig etter et fall, og havnet 24. plass. Også hun tapte mye i sammendraget til Flugstad Østberg. Tour de Ski avsluttes med 10 kilometer klassisk lørdag før monsterbakken i Val di Fiemme venter løperne søndag.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame