Etter onsdagens værkaos med avlysning av sprinten fortsatte Tour de Ski-sirkuset torsdag med 10 kilometer for kvinner.
Heidi Weng fikk problemer like etter start da staven knakk, men fikk raskt en ny stav av støtteapparatet ute i løypen og tapte ingen tid på uhellet. Mer dramatisk ble det for Silje Øyre Slind som falt i utforkjøringen ned til stadionen på første runde. Men hun kom seg raskt opp igjen og fortsatte løpet.
Tour de Ski
Flau Weng etter tabben: – Hadde lyst til å være i fred
04/01/2018 PÅ 11:06

– Det er hennes egen feil

For feltet holdt seg noenlunde samlet gjennom hele løpet og det ble en skikkelig kamp om seieren i den raske løypen i Oberstdorf. Ingvild Flugstad Østberg kjørte svært hardt i siste bakken og Heidi Weng og Maiken Caspersens Falla. Inne på oppløpet falt Weng og Flugstad Østberg tok dermed seieren foran Falla. Weng ble nummer 11.
Wengs fall på oppløpet kan blir helt avgjørende i Tour de Ski. Nå er det 57 sekunder opp til lagvenninnen for Weng.
– Det har enormt mye å si for Tour de Ski. Flugstad Østberg får med seg 15 sekunder ekstra. Det er en kjempefordel, sa Eurosports langrennsekspert Vibeke Skofterud.
– Det er hennes egen feil. Hun faller for eget grep, fortsatte Skofterud.
Saken fortsetter under videoen:

– Ikke så morro for Heidi

Etter å ha kommet i mål var Weng så skuffet at hun ikke ville prate med med Østberg. Vinneren var fornøyd etter seieren, men viste sympati til lagvenninnen som falt på oppløpet.
– Det var ikke så morro for Heidi, men hun vil bli sterk i Val di Fiemme. Det blir noen interessante dager, sa Flugstad Østberg etter seieren.
Weng var ikke den eneste som fikk problemer mot slutten. Også Jessica Diggins fikk trøbbel, trolig etter et fall, og havnet 24. plass. Også hun tapte mye i sammendraget til Flugstad Østberg. Tour de Ski avsluttes med 10 kilometer klassisk lørdag før monsterbakken i Val di Fiemme venter løperne søndag.
Tour de Ski
«Tour de Kaos»: – Hvor er skien til Dyrhaug?
04/01/2018 PÅ 10:47
Tour de Ski
Reklameskilt føk rundt Tour de Ski-løypen: – Gjelder å komme seg i sikkerhet
03/01/2018 PÅ 11:52