Petter Northug jr. legger ski og staver på hylla. I hvert fall på øverste nivå.
Det bekreftet Skiforbundet på sin Facebook-side i forkant av 32-åringens pressekonferanse på Lerkendal onsdag.
– Jeg har tatt et valg om at jeg skal legge opp som skiløper. Som jeg sa sist jeg traff pressen har det vært en litt trøblete sensommer og høst. Jeg har hele tiden gjort det yttertste for å være i best mulig form, og målet har alltid vært å kjempe om en plass i Seefeld, men jeg har kjent i det siste at jeg er for langt etter og har mistet det jeg trengte for å ligge på det nivået, sa Northug på pressekonferansen.
Langrenn
Dramatiske dager for Øystein Pettersen
15/10/2021 PÅ 05:55
Northug har siden Falun-VM slitt med svært varierende resultater, og har vært åpen om at motivasjonen også har vært varierende.
– Jeg har hele tiden levd i tro og håp på at jeg skulle klare å komme i form igjen. Men når kropp og hode ikke har vært der jeg skulle ønske så ble dette det riktige, sa han.
Da Northug skulle takke de rundt seg ble det tårevått.
– Jeg vil takke familien for at de har stilt opp. Jeg har også hatt to brødre som alltid har stilt opp og vært der for meg, spesielt etter VM i 2011. Etter å ha opplevd det største jeg kunne som skiløper klarte jeg, med de, og finne motivasjon til å fortsette som skiløper.
– Det har vært et eventyr, sa en tydelig preget Northug.

Lå i kortene

Til tross for en 2. plass i sprinten i norgescupen på Gålå tidligere i vinter, var Northug klar på at han var langt unna formen han ønsket.
Overfor NRK var det en dønn ærlig Northug som evaluerte egne muligheter foran verdenscupen på Lillehammer.
– Per dags dato er jeg langt unna å ta meg videre fra en prolog i verdenscup. Jeg ser ikke noe poeng i det, så da er det veldig liten vits å gå der, sa han.
Tidligere har 32-åringen også uttalt at om han ikke gikk fort i midten av desember, ville han seriøst vurdere å gi seg.
Den spådommen har Northug nå holdt, og bestemt seg for at han ikke lenger kommer til å satse på øverste nivå.
Petter Northug har revolusjonert langrenssporten siden han slo gjennom i 2006. Mesterskapspesialisten avslutter karrieren på øverste nivå med 13 VM-gull, to OL-gull og to sammenlagtseire i verdenscupen.
Husker du denne?
Langrenn
Bjørgen avslører dopingdrama: – Det var helt jævlig å få den telefonen
11/10/2021 PÅ 17:47
Langrenn
Stjerneskuddet var plutselig på lag med forbildet: – Var utrolig «starstruck»
10/10/2021 PÅ 08:07