Johannes Høsflot Klæbo har satt hele verdenseliten i skyggen denne vinteren - inkludert svenskene.
I forkant av Tour de Ski har våre naboer latt seg inspirere av 21-åringen, som selv har valgt å droppe rennene i Lenzerheide, Oberstdorf og Val di Fiemme.
Hele den svenske troppen har nemlig valgt å lade opp i lavlandet - på samme måte som Klæbo gjorde før hans imponerende sprintseier i Davos i desember.
Langrenn
Han er langrennsjentenes nye trener – ingen kvinnelige søkere
19/05/2022 KLOKKEN 10:02
De aller fleste andre nasjoner, inkludert Norge og Finland, bor på samme høyde som de to første etappene i Lenzerheide vil bli gått i (1473 meter) for å venne seg til de utfordrende forholdene.
– Vi kommer ikke til å være i høyden mer enn nødvendig. Jeg vet at andre nasjoner har valgt å gjøre ting annerledes. Noen av nordmennene dro ned allerede for en uke siden for å bo i høyden, sier den svenske landslagssjefen Rikard Grip til Expressen.
Fredag åpnes det opp for trening i rennløypene. Grip vil ikke bruke mer tid enn det som er strengt nødvendig.
– Ingen kommer til å suse rundt i løypene i tre timer. Vi skal være effektive. Det er ikke før selve renndagen at vi kommer til å etablere oss der oppe.
Og legger til:
– . Jeg tror ikke det vil spille så mye forskjell for løperne. Vi tror dette er måten å gjøre det på.
Svenskenes Tour de Ski-tropp på herresiden består av Jens Burman, Gustav Eriksson, Calle Halfvarsson, Marcus Hellner, Daniel Rickardsson og Oskar Svensson. Emil Jönsson var også tatt ut, men står over på grunn av sykdom.
For Norge går Niklas Dyrhaug, Hans Christer Holund, Emil Iversen, Finn Hågen Krogh, Sjur Røthe, Sindre Bjørnestad Skar, Martin Johnsrud Sundby og Didrik Tønseth.
Tour de Ski starter i Lenzerheide lørdag.
Langrenn
Ulvang vil ha like distanser for kvinner og menn
30/04/2022 KLOKKEN 10:33
Langrenn
Caspersen Falla legger opp: – Litt vemodig
21/04/2022 KLOKKEN 11:41