Petter Northug har NM på Gåsbu og verdenscuprennene i Plancia på å overbevise landslagsledelsen at han fortjener en OL-billett i februar.
Skistjernen har hatt en trøblete sesongoppkjøring og ble vraket til verdenscupåpningen. Det fikk Northug til å reagere og sendte landslagsledelsen et sylfrekt stikk på Instagram. Formen har fortsatt latt vente på seg og til Tour de Ski ble han nok en gang vraket. Der ville Northug gå for å finne formen til OL, mens landslagsledelsen heller ville se ham i blant annet Skandinavisk Cup i Piteå noe skistjernen selv ikke ønsket.
PyeongChang
Nå er det bekreftet: Ingen OL-deltakelse for Northug
24/01/2018 PÅ 13:53
Eurosports svenske langrennsekspert Per Elofsson er skeptisk til om 31-åringen greier å kvalifisere seg til OL. Den tidligere langrennsløperen mener å se en klar tendens hos Northug.
– Jeg tror han får det tøft. Tendensen de siste årene har vært at han taper mer og mer mot de beste, sier Elofsson til Expressen.
Elofsson reagerer også på hvordan Northug oppfører seg på utenfor skisporet, og legger ikke skjul på at han er lite imponert over hvordan 31-åringen opptrer som en rollemodell for de yngre. Svensken mener nordmannen går over grensen i blant.
– Jeg oppfatter det slik at det er en måte for ham å sette press på seg selv med alle utspillene. Men en person som har så stor påvirkningskraft, i blant holder på med ting som er veldig barnslig. Spørsmålet er hvor langt Petter Northugs personlige utvikling er kommet? Han er en dyktig idrettsmann, men han burde innse at de yngre tar etter hans oppførsel, sier Elofsson til Expressen.
PyeongChang
Dette er Northugs OL-mulighet: – Du skal aldri si aldri med Petter
17/01/2018 PÅ 12:57
PyeongChang
Løfshus holder OL-plassen åpen: – En reserveplass er lite aktuelt
17/01/2018 PÅ 09:47