Johaug vant gårsdagens 10 kilometer i suveren stil og vant med hele 33 sekunder ned til russiske Neprjajeva.
Derfor var det tilnærmet lik ingen som trodde at noen skulle være i nærheten av å tukte Johaug. Og det var det heller ikke.
Langrenn
Trøblete oppladning til OL-sesong for Bolsjunov
21/09/2021 PÅ 06:17
– Det var et veldig, veldig godt renn i dag. Jeg hadde kjempegode ski, så smørerne har gjort en veldig god jobb. Jeg føler meg i veldig god form om dagen. Jeg blir ikke sliten og blir ikke stiv, og kan bare gå. Det er en fantastisk følelse, sa Johaug til NRK.
Johaug økte og økte fra første stavtak og gikk lett og ledig gjennom samtlige 10 kilometer. Det var mer spennende å følge med på kampen om de to siste pallplassene i tsjekkiske Nove Mesto mellom Ingvild Flugstad Østberg, Neprjajeva og Heidi Weng.
Jessica Diggins og Ragnhild Haga ble nummer fire og fem i går og gikk ut samtidig med Flugstad Østberg og Weng, men ingen av de klarte å holde følge utover i løypa.
Tidligere i løpet var det mindre god stemning mellom de to norske jentene. Ifølge VG så Østberg frustrert ut, noe som også ble bemerket av kommentatorene på direkten.
– Jeg sa bare «Heidi» litt sint, tror jeg, sånn som det kan komme ut i skirenn. Det var litt i kampens hete da det var igjen 1,5 kilometer, så da hørtes det litt surt ut, sier Østberg til NRK og legger til:
– Jeg håpet det ikke var på TV, men det var det tydeligvis. Hun hadde gått på bakskiene mine en stund, og jeg hadde prøvd å få henne til å være med på å dra. Da hun ikke ville det, så tenkte jeg at da kan hun i hvert fall ikke gå på skiene mine. Hun gjorde ikke det med vilje, men jeg tenkte at da kan jeg si ifra litt, også gikk det bra.
Weng bekreftet at hun fikk klar beskjed, men mener også at det samme skjedde bakfra, og at slikt skjer.
Russiske Nepjrajeva rykket fra Weng og Flugstad Østberg like før mål og fikk en liten luke som holdt helt inn. Hun ble nummer to.
Flugstad Østberg og Weng spurtet om 3.-plassen, og det måtte målfoto til for å skille de norske lagvenninnene. På arrangøren sine nettsider står Flugstad Østberg oppført som nummer tre og Weng fire, selv om begge har lik tid.
– Jeg tråkket på staven hennes. Det er sånn som skjer, og det skjedde bak meg også. Når det blir sånn kaving utenfor sporet i løssnø kan det skje. Plutselig er det motsatt, sa Weng til NRK etter løpet.
Haga ble nummer åtte og var mektig sliten i det hun passerte målstreken.
(©NTB)

Indre Bane nyttårspod: RBK-opprydding, VIFs drømmetrener og Godset i trøbbel

Langrenn
Presset svensk skiveteran: – Har egentlig ingen gode OL-minner
17/09/2021 PÅ 09:29
Langrenn
Martin Johnsrud Sundby gir opp OL og satser på langløp
20/03/2021 PÅ 09:31