• Saken oppdateres!
– Han har maltraktert resten av gjengen, sier TV 2s langrennsekspert Oddbjørn Hjelmeset i det han fikk se Dario Cologna kjempe seg inn de siste kilometerne under den andre etappen av Tour de Ski.
Sveitseren slo samtlige under 15 kilometer klassisk på hjemmebane med bare 0,6 sekund ned til Aleksej Poltoranin tok andreplassen.
Langrenn
Presset svensk skiveteran: – Har egentlig ingen gode OL-minner
17/09/2021 PÅ 09:29

Viktig for interessen

Dette var Colognas første seier på sveitsisk jord i internasjonal sammenheng. Sist gang han gikk til topps i verdenscupen var i januar 2015.
– Jeg vet det er latent stor langrennsinteresse i Sveits, og Dario Cologna har jo blitt kåret til årets idrettsutøver foran for eksempel Roger Federer. Det sier noe om hvilken status langrenn har i Sveits når de har gode utøvere, sier Eurosports langrennsekspert Åge Skinstad.
– Dette er fantastisk morro for Sveits på hjemmebane! Det er stor interesse for langrenn i Davos- og Lenzerheide-området, og med en slik seier øker interessen nasjonalt betraktelig, legger Skinstad til.

Sundby tok innpå i sammendraget

Martin Johnsrud Sundby endte på tredjeplass, 13,1 sekunder bak Cologna. Han er nå på sjetteplass i sammendraget. Det er 37,1 sekunder opp til Ustjugov, som leder 1,6 foran Cologna.
Tour de Ski fortsetter med jaktstart 1. nyttårsdag. Da skal mennene gå 15 kilometer i fri teknikk. Også den etappen går i Lenzerheide. Tirsdag er det hviledag og forflytning til tyske Oberstdorf.
(©NTB)
Langrenn
Martin Johnsrud Sundby gir opp OL og satser på langløp
20/03/2021 PÅ 09:31
Langrenn
Klæbo ber skiforbundet trekke VM-anken
10/03/2021 PÅ 16:56