Martin Johnsrud Sundby var som vanlig den store favoritten før 15 kilometer fri på Beitostølen.
Etter en god start på åpningspunktet viste Sundby tegn til at han ikke hadde en toppdag i sporet.
– Jeg skal ikke ha sånne renn som i dag. Dette var ikke noen god dag, sa Sundby til NRK etter målgang.
Langrenn
Han er langrennsjentenes nye trener – ingen kvinnelige søkere
19/05/2022 KLOKKEN 10:02

Sundby tapte mer og mer

Simen Hegstad Krüger, som ble nummer to på tilsvarende distanse på Beitostølen i fjor, tok kommandoen fra start og ledet med 3,7 sekunder etter seks kilometer. Krüger fosset videre i løypa og var helt utilnærmelig. Til slutt var 24-åringen 16,5 sekunder foran andremann Hans Christer Holund i mål.
– Jeg var usikker på om jeg hadde åpnet for tøft, men det viste seg å være en veldig bra dag. Det er stort å vinne i dette selskapet, sa Krüger til NRK.
Lyn-løperen fikk sitt internasjonale gjennombrudd i fjor da han var på pallen under en Tour de Ski-etappe i Toblach.
Sundby tapte mer og mer utover i løypa og så ut til å ha gått på en liten smell. Etter 10 kilometer hadde han tapt over 20 sekunder til lagkameraten på allroundlaget.
– Beina ble betong etter en runde her. Da måtte jeg bare kule det ned og gå gjennom. Jeg følte jeg hadde god kontroll fra start, men kroppen hadde ikke lyst.

Må gjøre justeringer

mål ble det en skuffende 7.-plass på Sundby, 52,9 sekunder bak vinner Krüger. Nå kommer fjorårets verdenscupvinner til å ta det med ro inn mot verdenscupstarten i Ruka neste helg.
– Jeg må nok gjøre noen justeringer inn mot neste helg. Det blir sannsynligvis en lettere uke for å få overskudd i beina. I utgangspunktet er det lite dramatisk, sa Sundby til NRK.
Hans Christer Holund tok andreplassen 16,5 sekunder bak og sørget for dobbeltseier til Lyn.
21 år gamle Jan Thomas Jenssen fra Hommelvik var dagens store overraskelse og gikk inn til tredjeplass, 30,7 sekunder bak.
– Dette var helt ubeskrivelig rått. Dette var ikke noe jeg hadde tenkt på var mulig, sa en svært glad Jenssen etter målgang.
(©NTB)
Langrenn
Ulvang vil ha like distanser for kvinner og menn
30/04/2022 KLOKKEN 10:33
Langrenn
Caspersen Falla legger opp: – Litt vemodig
21/04/2022 KLOKKEN 11:41