BEITOSTØLEN/OSLO (Discovery):
Strålende løypeforhold og sol ventet langrennsløperne i sesongåpningen lørdag morgen, med en 33-åring fra Dalsbygda i egen klasse. Under lørdagens 10 km klassisk leverte storfavoritten Therese Johaug til forventningene.
– Det er mange sterke jenter til start, så det blir spennende å se hvordan det ligger an, sa Johaug til NRK før start, men nok en gang skulle hun vise seg å være i en egen klasse.
Ruka
Johaug revansjerte seg mot Karlsson: – Man begynner å tvile
28/11/2021 PÅ 13:13
Johaug gikk inn til en soleklar seier, med 44 sekunder ned til Heidi Weng, som også fikk veldig gode svar i sesongåpningen. Silje Theodorsen bedret den knallsterke 4. plassen fra samme renn i fjor, og tok den siste pallplassen.
Med lørdagens seier gjorde Johaug som i 2020. Da vant hun med hele 58 sekunder på samme distanse.
3. plassen til Silje Theodorsen er en god søknad til å få gå verdenscupåpningen i Ruka neste helg.
Fjorårets 2. plass, Helene Marie Fossesholm, stod over sesongåpningen grunnet sjukdom, men skal etter planen være med i morgen.
LES OGSÅ: Jakter Beijing-billett utenfor landslaget: – De neste ukene blir et mini-OL

Smadret feltet

Det tok ikke lang tid før Therese Johaug viste at formen var i rute. Allerede etter 2,6 km hadde østerdølen sikret seg en ledelse på 15 sekunder.
Johaug fortsatte å øke ledelsen videre. Etter 6,1 km var ledelsen ned til Heidi Weng på hele 30 sekunder.
På oppløpet hadde Johaug gått forbi Heidi Weng, og viste ingen svakheter i sesongens aller første skirenn.
– Jeg var litt spent på formen før løpet i dag. Jeg har vært litt sliten etter jeg kom hjem fra høyden og hatt noen økter som har gått litt opp og ned, så jeg var litt spent, men når startnummeret kom på, så tente konkurransegnisten, sa dagens vinner etter målgang til NRK, som triller terningen til fire og en halv på eget løp.

Fornøyd med løpet

Det var en smørblid Johaug som møtte Discovery etter utklassingen.
– Jeg fikk gode svar, absolutt. Jeg er veldig fornøyd med løpet, så håper jeg at formen kan kneppes hakket ytterligere til neste helg.
To av de fem som var nærmest med å hamle opp med skidronningen er utenfor landslaget. Både Silje Theodorsen og Ragnhild Haga imponerte Therese Johaug, som mener det er viktig at de som ikke er inne i landslagsvarmen viser at de kan utfordre de etablerte løperne.
– Det er kjempeviktig, for det er viktig for alle jenter å se at det er mulig å gå fort på ski uten å være på landslaget. Det er moro, og vi trenger jenter som går fort på ski, ler Johaug.
Se hele intervjuet med Therese Johaug her:

Johaug viste fryktinngytende form: – Fikk gode svar

Jobbet på spreng

Etter fredagens uvær, ble den planlagte sprinten avlyst. Flere trær hadde blåst over løypa. Skitraseen var også full av stein etter gårsdagens voldsomme vindkast.
Dermed stod også dagens renn i fare for å bli avlyst, i det som arrangementssjef Terje Lund beskrev som en «slagmark».
Men etter en dugnad med steinplukking og ny opprigging av stadion fredag kveld, kunne langrennsløperne endelig åpne sesongen.

Håvard Haga har utstyrt seg med skje og hodelykt for å rydde skiløypene fri for stein slik at rennene på Beitostølen kan gjennomføres lørdag.

Foto: NTB

Ruka
Ingen norske herrer til start i Ruka
28/11/2021 PÅ 11:25
Langrenn
Tror denne løperen kan nærme seg OL-troppen i Ruka
26/11/2021 PÅ 19:24