Therese Johaug og Heidi Weng var derimot ikke blant de 30 som tok seg videre til utslagsrundene.
En meget sterk verdenscupdebut gjorde den norske sprintkometen Kristine Stavås Skistad. Konnerud-løperen, som imponerte med andreplass på skøytesprinten under den nasjonale åpningen på Beitostølen nylig, gikk inn til sjetteplass i fredagens prolog.
I mål var hun kun slått med 1,88 sekunder av svenske Falk.
Langrenn
Dropper høydeopphold: – Var litt «hissig på grøten»
I GÅR PÅ 09:35
– Dette var tungt, egentlig. Jeg må få ladet batteriene noen timer nå, så får jeg prøve å gå smart, sa beskjedne Skistad til NRK.
19-åringen hadde imidlertid ikke like god kontroll da heatene skulle velges. Ifølge NRK glemte verdenscupdebutanten seg og forsvant fra området. Da hun innså tabben og kom løpende tilbake, var det for sent. Skistad måtte dermed ta til takke med vilkårlig plassering.

Haga overrasket

Ragnhild Haga er på ingen måte kjent som noen utpreget sprinter, men fredag overrasket OL-mesteren fra Pyeongchang. Andreplass, kun 74 hundredeler bak Falk, ga en drømmestart på helgens minitour i OL-løypene fra 1994.
Stina Nilsson ble nummer tre, mens Ingvild Flugstad Østberg fulgte deretter.
Totalt åtte norske løpere sikret seg plass i kvartfinalene. Kathrine Harsem, Kari Øyre Slind, Tiril Udnes Weng, Lotta Udnes Weng og Anna Svendsen gikk alle videre.
Therese Johaug er blant favorittene til å ta sammenlagtseieren i minitouren på Lillehammer. Fredag så 30-åringen lenge ut til å kunne sikre seg en plass i utslagsrundene, men endte til slutt på 33.-plass.
Dermed havner Johaug, som gjorde et vellykket verdenscupcomeback i Ruka sist helg, litt på etterskudd i minitouren etter første dag. En av de hardeste utfordrerne, svenske Charlotte Kalla, gikk en strålende prolog til femteplass.
Heidi Weng har hatt en tung sesongstart, og innledningen minitouren på Lillehammer bød ikke på noen opptur. Tvert imot. Forrige sesongs sammenlagtvinner i verdenscupen var slått med snaue ti sekunder av de beste og må se utslagsrundene fra sidelinjen.
Også under verdenscupåpningen i finske Ruka sist helg ble Weng utslått i spintprologen.
(©NTB)
Langrenn
Dramatiske dager for Øystein Pettersen
15/10/2021 PÅ 05:55
Langrenn
Bjørgen avslører dopingdrama: – Det var helt jævlig å få den telefonen
11/10/2021 PÅ 17:47