Både Stavås Skistad og Mathilde Myhrvold gikk seg helt til finalen i kvinnenes langrennssprint i verdenscupen i Dresden.
Dessverre holdt det ikke helt inn for de norske langrennsløperne, men begge fikk vist at de er med å kjempe om de norske plassene i Tour de Ski og OL.
Beijing 2022
Halfvarsson mista viktig høgdeopphald før OL: – Må tenke positivt
5 TIMER SIDEN
Svenske Maja Dahlqvist har vært overlegen på sprint så langt i år, og vant også duellen med Jonna Sundling på lørdagens sprint.
Stavås Skistad hadde til gode å imponere så langt i sesongen, men imponerte i Dresden etter et skuffende sprintrenn i Davos sist helg. I Dresden ble det 4.-plass. Myhrvold ble nummer fem.
Stavås Skistad tangerte karrierebeste med fjerdeplassen.
– Det går i riktig retning. Det kommer seg, så jeg må bare stå på videre, så får vi prøve å gjøre noe med de svenskene etter hvert, sa Skistad til Viaplay etter rennet.
Myhrvold lå lenge godt an i finalen, men gjorde en feil i en sving. Hun var likevel fornøyd med rennet totalt sett.
– Jeg følte meg bra, så det var litt kjedelig at jeg ikke klarte å ta svingen godt nok. Fornøyd med å være i en finale, det er gøy, sa Myhrvold.

Svenskene fortsatte å dominere

Maja Dahlqvist har vært overlegen på sprint så langt i år, og vant duellen med Jonna Sundling. Hun gikk sitt første renn etter fallet i langrennsåpningen i Gällivare i november. Anamarija Lampic endte som nummer tre.
26 år gamle Sundling tok sist vinter VM-gull i sprint i Oberstdorf. Hun er blant Sveriges største langrennshåp foran Beijing-OL i februar.
De øvrige norske røk ut tidligere på sprinten. Julie Myhre røk ut i kvartfinalen, der også Magni Smedås måtte gi tapt etter å ha falt. Ane Appelkvist Stenseth og Anna Svendsen røk ut i prologen.
Mange norske eliteløpere står over helgens konkurranser i forkant av Tour de Ski senere i måneden.
(©NTB) /Eurosport.no
Beijing 2022
Johaug-rival viste toppform før OL
14 TIMER SIDEN
Beijing 2022
Langrennslandslaget gjør smittegrep før OL – pressemøte i Italia blir digitalt
18/01/2022 PÅ 17:14