– Sondre følges tett opp av hjertespesialister på sykehuset og har det etter forholdene bra, sier medisinsk ansvarlig Ola Rønsen i skiforbundet i en pressemelding tirsdag kveld.
Han har selv besøkt Fossli på sykehuset.
– Han er selvsagt svært glad for at han kom fra dette med livet i behold. Det er for tidlig å si noe om hvilke konsekvenser hendelsen vil ha for videre satsing som topputøver.
Beijing 2022
Tviler på OL-deltagelse etter smittetilfeller i langrennstroppen
2 TIMER SIDEN
Det var langrenn.com som først meldte at Fossli hadde hatt et illebefinnende og var innlagt på sykehus, men graden av alvor i hendelsen var da ikke klar.
Rønsens uttalelser kan tyde på at Fossli har vært heldig. Å få førstehjelp i løpet av kort tid etter hjertestans, utgjør ofte forskjellen på liv eller død.
Fossli er del av sprintlandslaget i langrenn. Familien hans ber om forståelse for at man ikke ønsker å kommentere hendelsen ytterligere ut over pressemeldingen.
26-åringen har en individuell seier i verdencupen i karrieren.

Flere

Flere norske idrettsfolk er tidligere rammet av plutselig hjertestans, noen ganger med tragisk utfall. Norsk idrett mistet i fjor den tidligere langrennsløperen Ida Eide. Hun fikk hjertestans under et mosjonsløp.
Svømmeren Alexander Dale Oen døde under en treningsleir i USA i 2012. Han ble akutt hjertesyk etter en økt, og livet sto ikke til å redde.
Syklisten Bjørn Stenersen fikk et illebefinnende og døde under et ritt i Trondheim i 1998.
Fotballprofilen Ståle Solbakken segnet om på en trening med FC København i 2001 mens han var aktiv, men han fikk raskt hjelp av klubblegen og kom unna hendelsen uten skader.
I 2011 stoppet hjertet til Branns-spiller Carl-Erik Torp å slå under en kamp mot Sogndal. Han fikk umiddelbart legehjelp og klarte seg godt fra den dramatiske situasjonen.
(©NTB)
Beijing 2022
Mister trolig minst én medaljesjanse: – Frykter dette bare er starten
4 TIMER SIDEN
Beijing 2022
To utøvere har testet positivt for korona. Landslagssjefen mener OL burde vært utsatt
5 TIMER SIDEN