OL i Tokyo ser du på Eurosport Player. Sikre deg tilgang her!
– De stengte rett og slett løypene helt, så ingen har fått trent der i dag. Nå har de en såle som de akkurat har greid å lage til en sprintløype på 1600–1700 meter, men varmegradene tærer på snøen, sier sprintlandslagstrener Arild Monsen til Aftenposten.
Det hjelper ikke på at det er meldt mildt vær lørdag. Da skal det etter planen gås individuell sprint for kvinner og herrer. Søndag står lagsprint på programmet.
Langrenn
Trøblete oppladning til OL-sesong for Bolsjunov
21/09/2021 PÅ 06:17

Testet ski i hoppbakken

Fredag måtte det norske landslaget teste ski i unnarennet i hoppbakken i Planica. Monsen sier til avisen at utøverne takler oppladningen fint.
– Det blir hva det blir, og vi må ta det dag for dag. Vi regner med det blir renn lørdag, men vi aner ikke hva som vil skje søndag, sier han.

Kritisk Falla

Til NRK svarer Maiken Caspersen Falla ja på spørsmål om hun er bekymret for helsen til både seg selv og andre utøvere. Hun er kritisk til at det legges renn til Planica på denne tiden av året.
– Jeg synes det er veldig rart at FIS (Det internasjonale skiforbundet) setter seg i en sånn posisjon når vi har så mange snøsikre plasser før jul – i Europa, Norge og egentlig overalt, sier hun til statskanalen.
– Det er litt respektløst overfor utøverne. Vi vet ikke hvordan forholdene blir. Det ser ut til å bli et godt gammeldags bingorenn lørdag. Det blir høy fart, smale løyper, skumle svinger. Jeg synes det er veldig synd når vi kommer fra Davos hvor vi hadde en kjempefin sprint i herlig snø, sier Falla.
Renndirektør i FIS, Pierre Mignery, svarer slik på kritikken fra Falla:
– Dessverre er vi i denne situasjonen nå, men hvem kunne vite at det skulle bli sånn? Vi har et produksjonssystem for snø, samt et snølager. Det er noe som er under vår kontroll, slik at vi kan gjøre det beste ut av det, sier han til NRK.
(©NTB)
Langrenn
Presset svensk skiveteran: – Har egentlig ingen gode OL-minner
17/09/2021 PÅ 09:29
Langrenn
Martin Johnsrud Sundby gir opp OL og satser på langløp
20/03/2021 PÅ 09:31