Etter en tung høst og en svak start på sesongen fikk Northug et løft i lørdagens renn. Trønderen kunne ikke gjøre noe med Taugbøl, men ble toer uten store problemer. Det skilte 73/100 sekund opp til vinnertiden.
Forrige helg innledet Northug sesongen med disk på 15 kilometer klassisk og prologexit under åpningen på Beitostølen. På Gålå kom en etterlengtet opptur.
Tidligere på dagen kvalifiserte Northug seg for utslagsrundene med en 25.-plass i prologen. Det var de 30 beste som fikk kvartfinalebillett. Northug var 8,5 sekunder bak prologvinner Håvard Solås Taugbøl.
Langrenn
Dropper høydeopphold: – Var litt «hissig på grøten»
19/10/2021 PÅ 09:35
I kvartfinalen var Northug nest raskest i et heat som ble vunnet av Thomas Helland Larsen. Pål Golberg på tredjeplass var i mål nøyaktig ett sekund bak Northug.
Toer ble Northug også i semifinalen. Der ble han så vidt slått av Pål Trøan Aune med så lite som fire hundredeler.
– Dette viser at Northug ikke har gitt opp, sa NRKs langrennsekspert Fredrik Aukland.
Det ble ingen brødreduell i finalen. Even Northug røk ut etter at han ble nummer fire i det andre semifinaleheatet.
Northug må fortsette å jakte formen. Nylig sa han at han ikke tror det blir noe verdenscup på ham før jul, og at han må gå konkurranser og se hvordan kroppen fungerer.
– Hvis jeg ikke går fort på ski fra midten av desember, da er det slutt. Da er kvalifiseringen over, og så får vi se om det blir noe mesterskap. Siste frist er å gå fort på ski i den skandinaviske cupen. Tre uker. Da vet jeg mer, sa Northug forrige helg.
Gålå-sprinten gikk samme dag som verdenscupen åpnet med sprint i Ruka. Norgescuprennet i Gudbrandsdalen hadde likevel flere sterke og kjente løpere på startstreken. I tillegg til Northug deltok også Joachim Aurland, Pål Trøan Aune, Gjøran Tefre, Fredrik Riseth og Mattis Stenshagen.
– Jeg synes han bør gå sprinten på Lillehammer. Det er klart. Han blir sikkert tatt ut på nasjonal kvote der, så spørs det om han vil. Men Petter Northug bør gå verdenscup, sa Aukland.
(©NTB)
Langrenn
Dramatiske dager for Øystein Pettersen
15/10/2021 PÅ 05:55
Langrenn
Bjørgen avslører dopingdrama: – Det var helt jævlig å få den telefonen
11/10/2021 PÅ 17:47