Hvis ikke nordmenn ropte etter å se Petter Northug i Tour de Ski og verdenscupen, gjør de det i alle fall nå etter dagens norske resultater på 15 kilometer klassisk.
Norge hadde riktignok tre løpere innenfor topp ti, med Martin Johnsrud Sundby som beste nordmann på tredjeplass. Likevel stormer nordmenn på Twitter, og mener Petter Northug kunne gjort det langt bedre enn Sindre Bjørnestad Skar (39), Sjur Røthe (46) og Finn-Hågen Krogh (72).
Det er særlig Sjur Røthe som får gjennomgå på Twitter, etter to dager med svake resultater. Til VG sier han selv at Northug sannsynligvis hadde gjort det bedre på dagens 15 kilometer.
Langrenn
Han er langrennsjentenes nye trener – ingen kvinnelige søkere
19/05/2022 PÅ 10:02
– Det sitter nok folk hjemme som hadde gjort en adskillig bedre jobb enn meg i dag. Halve Ski-Norge hadde gått fortere enn meg, deriblant Petter, sa Røthe etter målgang.
Petter Northug som ikke ble tatt ut til årets Tour de Ski, gikk i stedet Strindheimstafetten nyttårsdagen, og fikk prøvd seg i samme renn som formsterke Johannes Høstflot Klæbo. Northugs lag Strindheim tapte duellen mot Klæbos Byåsen, og ble nummer to. Northug hentet inn et halvt minutt på kombinertløper Magnus Moan som begge gikk andre etappe for hvert sitt lag, men det var ikke nok til å forhindre at ankermann Klæbo førte Byåsen til en suveren seier.
Northug hadde nest raskeste etappetid med 23,48, mens Klæbo var best med 23 minutter. Det mente Northug selv var for dårlig, og skal ifølge NRK ha sagt til speakeren på stadion at formen ikke var bra, men forhåpentligvis stigende.
Hetland forsvarer vrakingen av Northug til NTB.
– Hvis vi skulle ha stilnet mediene og den biten, hadde det vært et enkelt valg å skyve en annen utøver ut i kulden. Men vi velger å ha fokus på det sportslige, og vi mener at for Petter sin del så er det viktig med en god treningsperiode hjemme før han begynner å gå skirenn på nyåret. Det er den beste veien til OL og en eventuell god OL-form.
Hetland sier at ikke angrer på laguttaket til touren.
– Jeg angrer ikke. Jeg tok ut et lag for ti dager siden, og guttene har fått beskjed om de ikke er friske eller ikke føler seg i slag til å ta i, så skal de si fra. Da får vi vurdere om de skulle ha gått. Det laget som er tatt ut er tatt ut av flere som har sittet og diskutert sammen. Laget er sånn som det er.
– Ser det annerledes ut i dine øyne nå enn for ti dager siden?
– Nei, egentlig ikke. Jeg hadde tenkt at både Finn (Hågen Krogh) og Sjur (Røthe) skulle være lenger oppe i dag, men i går viste Finn det han skulle vise og han kommer til å ha selvtillit i skøyting framover. Det er viktig.
Her er noen av Twitter-meldingene som omhandler Tour de Ski og vrakingen av Petter Northug:
Langrenn
Ulvang vil ha like distanser for kvinner og menn
30/04/2022 PÅ 10:33
Langrenn
Caspersen Falla legger opp: – Litt vemodig
21/04/2022 PÅ 11:41