Det norske kvinnelandslaget i skiskyting fikk en tung dag på stafetten i tyske Oberhof. Norge var langt bak seirende Frankrike.
– Det er skuffende, og rett og slett alt for dårlig i dag. Det som er skremmende, er at vi stiller med OL-laget (utenom Tiril), så vi har ikke noen andre å gå på, sier Eurosports skiskytterekspert Martin Eng.
Ingrid Tandrevold, Synnøve Solemdal, Hilde Fenne og Marte Olsbu gikk stafetten for Norge. Kvartetten måtte tåle totalt 15 ekstraskudd og to strafferunder underveis. Det holdt bare til 10.-plass til slutt. Det norske laget, riktignok uten en syk Tiril Eckhoff, var hele 3.22,9 bak i mål.
Langrenn
Presset svensk skiveteran: – Har egentlig ingen gode OL-minner
17/09/2021 PÅ 09:29
Frankrike vant en spennende duell mot Tyskland og Russland. Den franske ankerkvinnen Justine Braisaz bommet tre ganger på siste skyting, men også tyske Maren Hammerschmidt slet tungt i vinden. Hun pådro seg strafferunde, noe som ga Frankrike klar vei til seier. Tyskland endte på annenplass, 32,4 sekunder bak, mens Sverige overrasket og tok en sterk tredjeplass. Svenskene, med Mona Brorsson på sisteetappen, var 48,2 sekunder bak i mål.
Det var første gang siden 2011 at et svensk damelag var på pallen i verdenscupen i skiskyting.
– Jeg er kjemperørt. Jeg griner hele tiden, sa Anna Magnusson til svenske TV 4.
– Det har gått så tungt, men så går det så bra i dag. Det betyr kjempemye.
Russland, Ukraina og Italia fulgte på plassene etter. Norge ble også slått av Finland, Polen og Tsjekkia.
(©NTB/Eurosport.no)
Langrenn
Martin Johnsrud Sundby gir opp OL og satser på langløp
20/03/2021 PÅ 09:31
Langrenn
Klæbo ber skiforbundet trekke VM-anken
10/03/2021 PÅ 16:56