To fantastiske etapper av Sjur Røthe og Simen Hegstad Krüger sørget for å sende både Norge I og II ut i tet på ankeretappen. Men både Sergej Ustjugov og Andrej Melnitsjenko på de russike lagene kjempet seg raskt opp og rykket ifra i siste motbakke. Verken Finn Hågen Krogh og Vebjørn Turtveit klarte å gjøre noe med den russiske dominansen.
Russland II vant foran Russland I. Norges førstelag sikret tredjeplassen.
I tillegg til Røthe og Krogh gikk Pål Golberg, og Hans Christer Holund for norges førstelag, på henholdsvis første og andreetappe i klassisk.
Langrenn
Reiste hjem med smittet Monsen: – Går noen kritiske dager i møte
13 TIMER SIDEN
Norges andrelag med Niklas Dyrhaug, Mattis Stenshagen, Simen Hegstad Krüger, og Vebjørn Turtveit gikk inn til en fjerdeplass.

Trio i front

I et jevnt snødekke startet Golberg trygt i front på førsteetappen. Med selskap fra både Russland og Sverige kjørte trioen hardt i front og klarte å skape en luke ned til resten av feltet. Med et godt utgangspunkt overtok Holund stafettpinnen i tet med Russland og Sverige ut på andreetappen.
– Dette er jo litt kjedelig, man trykker ned skia så forsvinner dem bak deg den før de sitter, sa Golberg om snøværet til NRK etter førsteetappen.
Snøværet fortsatte å sette preg på løpet og Holund fikk en vanskelig oppgave med å gå ifra i et felt som gikk forholdsvis rolig.
Dermed var det stille før stormen da Holund prøvde å rykke ifra i den siste motbakken. Nittedalsgutten lyktes imidlertid ikke med å riste av seg Finland og Russlands andrelag, som vekslet for Norge ut på tredjeetappen med Røthe. Også norges andrelag med Simen Hegstad Krüger var med.

To norske lag i tet

Russland og Norge, med to lag hver, hadde godt selskap av både Tyskland, Finland og Sverige på den tredje etappen. Det varte ikke lenge for Kruger og Røthe klarte å skape en luke ned til konkurrentene i nest siste motbakke, hvor kun svenske Jens Burman hang på. Nordmennene, etterfulgt av svensken, holdt luka inn til veksling og sendte Finn Hågen Krogh og Vebjørn Turtveit gikk ut i tet. Russland med Ustjugov og Andrej Melnitsjenko var hakk i hæl.
Hele sju lag var med i tetgruppen ut på den siste runden, som til slutt endte med russisk storeslem.
Både Johannes Høsflot Klæbo, Emil Iversen og Martin Johnsrud Sundby sto over søndagens stafett.
(©NTB)
Sett denne?

Her faller Riiber nesten – fortsatt i tet

Langrenn
Bjervig: – Enkelte løpere defineres som nærkontakter
13 TIMER SIDEN
Beijing 2022
Kritisk fase for Johaug & Co.: – Må være skikkelig egoistiske
15 TIMER SIDEN