Populære sporter
All sport
Vis alt

Kjempenedtur for Iversen da debutant gikk videre: –Viser bredden

Andreas Hopen

Oppdatert 26/11/2021 klokken 11:33 GMT+1

Russeren Aleksandr Terentjev var raskest i sprintprologen i langrennsverdenscupen i Ruka fredag. Johannes Høsflot Klæbo endte på tredjeplass som beste nordmann.

Aron Aakre Rysstad

Foto: NTB

Terentjev vant prologen foran en annen overraskelse, franske Richard Jouve. Hele 1,62 sekunder skilte de to.
Saken oppdateres
Johannes Høsflot Klæbo og Erik Valnes viste også muskler ved å bli nummer tre og fire.
Regjerende verdenscupvinner Aleksandr Bolsjunov, som ikke har hatt den enkleste sesongoppkjøringen, endte på åttendeplass.
Emil Iversen hadde startnummer én i Ruka. For trønderen endte åpningsrennet i en gedigen nedtur. Han var slått med over ti sekunder av prologvinner Terentev, og det ble raskt klart at det ikke ville holde til plass i utslagsrundene.
– Det kan være flere årsaker til at han ikke går videre. Det er vanskelig å gå kjempefort i sprintløypa i Ruka. Du må treffe med løpsstrategien din for å få et godt prologresultat, forklarer Discoverys langrennsekspert Tor Arne Hetland.
Han mener videre at Iversen nå bare for å ha fokus på morgendagens 15 kilometer klassisk.
– Av og til når man går får man ikke opp dampen, og det er tydelig at Iversen ikke gjorde. Nå kan han bare forberede seg til favorittdistansen som er i morgen, fortsetter Hetland.
Pål Golberg ble nummer seks, og også Håvard Solås Taugbøl tok seg enkelt videre. Aron Åkre Rysstad ble nummer 29. Rysstad sin prestasjon faller i god jord hos den tidligere sprintverdensmesteren..
– Det er veldig gledelig og viser den store bredden som Norge har. Han kommer fra samme regionslag som Wiig (mannen Rysstad erstattet i tolvte time), og er en av disiplene til årets langrennstrener i Norge, Eivind Bjåland
– Han kommer fra samme regionslag som Wiig, så han er en av disiplene til årets langrennstrener i Norge, Eivind Arne Bjåland, forklarer Hetland.
For prologvinner Terentev startet jobben med å forsvare sammenlagtseieren i verdenscupen på beste mulige vis. Nytt av året er det nemlig at det deles ut verdenscuppoeng til de ti beste i prologen. Diggins sikret seg 15 poeng fredag.
Det var på forhånd varslet streng kulde i Kuusamo. Grensen for å avvikle konkurranser i verdenscupen er 20 minus. Da løperne ga seg i kast med prologen fredag morgen var man godt innenfor det.
OL i Beijing er sesongens store mål for langrennsløperne. Sprinten i Kina gås i fri teknikk. Den første verdenscupsprinten i den stilarten gås på Lillehammer neste helg.
(©NTB / Eurosport)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Relatert
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame