Dermed ble det bare med tre etapper for 30-åringen. Mandag gikk hun seg opp fra 15.- til 7.-plass på skøytejaktstarten i Lenzerheide.
Jacobsen er nødt til å levere i NM på Gåsbu 11. til 14. januar. Resultatene hennes i det siste har ikke vært gode nok til å være sikret en plass i den norske OL-troppen.
– Jeg har gått for dårlig her, så jeg må dra hjem og gå fort i NM. De løpene som er igjen i touren er for lite relevante til at de kan brukes til noe. Da er det bedre å dra hjem nå for å lade opp til NM, enn å dra hjem etter Alpe Cermis. Det gjelder å være fornuftig og reise før det er for sent, sa hun i pressesonen etter mandagens løp.
Langrenn
Presset svensk skiveteran: – Har egentlig ingen gode OL-minner
17/09/2021 PÅ 09:29
– Hvordan er det å ha et slikt press på seg?
– Det har jeg opplevd ganske mange ganger før. Jeg har aldri vært i mesterskap uten å ha hatt kniven på strupen. Jeg har gjerne kvalifisert meg helt i siste liten, og likevel har jeg gått fort i mesterskap. Så det er ikke noe uvant, men det er ikke behagelig, svarte Jacobsen på spørsmål fra NTB.

Hjem til bikkja

Hun innrømmer at det er litt surt å bryte Tour de Ski, men samtidig ser hun fram til å komme hjem til Oslo.
– Nå skal jeg hjem for å åpne julegaver og hilse på bikkja. Jeg har ikke vært hjemme siden 30. november, så det blir greit, sa hun og la til:
– Jeg tror nok at jeg også vil gå fort i NM når jeg har kommet ned i lavlandet og fått en liten periode hjemme. Sånn sett er det litt hipp som happ.

Bør være optimist

– Hvor skal du lade opp før NM?
– Ryktene sier det er skiføre i Oslo. Jeg tror jeg skal få inn noen dager der. Det kan sikkert være bra for kropp og hode.
Jacobsen gjorde for henne å være en god jaktstart i den sveitsiske høyden mandag. Avslutningen hennes var bra.
– Jeg tror egentlig at jeg er i ganske bra form. For meg er dette veldig bra for å være i høyden. Sånn sett burde jeg dra hjem og være optimist. Gåsbu har fortsatt ikke blitt flyttet til høyden, så det burde gå ganske bra, sa hun til NTB.
(©NTB)
Langrenn
Martin Johnsrud Sundby gir opp OL og satser på langløp
20/03/2021 PÅ 09:31
Langrenn
Klæbo ber skiforbundet trekke VM-anken
10/03/2021 PÅ 16:56