Populære sporter
All sport
Vis alt

Vrakes til stafetten

Oppdatert 16/02/2018 klokken 10:28 GMT+1

Landslagstrener Roar Hjelmeseth offentliggjorde stafettlaget like etter herrenes 15 kilometer.

Weng

Foto: Scanpix

Fredag kom bekreftelsen fra landslagssjefen på at det er Heidi Weng som vrakes til staffeten.
Dermed vrakes vinneren av Tour de Ski. Heller ikke Maiken Caspersen Falla, som gikk inn til sølv på sprinten, får gå stafetten.
Derfor blir laget slik: Ingvild Flugstad Østberg, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Ragnhild Haga og Marit Bjørgen, i den rekkefølgen.

– Så ikke for oss at vi skulle gi denne beskjeden

Etter at uttaket var klart, sier landslagstrener Roar Hjelmeseth dette om vrakingen av Weng:
– Hun hadde selvsagt veldig lyst til å gå. Heidi har gått alle stafetter i verdenscup og mesterskap siden desember 2012, så dette var ikke en beskjed vi så for oss at vi skulle gi, sier han.
– Hun leder verdenscupen sammenlagt og går med gul trøye, men får altså likevel ikke staetten. Sånn ble det i dette tilfellet.
Like før offentliggjøringen, forklarte han at utøverne fikk vite laget torsdag kveld. På spørsmål om hvordan de vrakede utøverne tok det, svarte han følgende:
– For de som ikke kom på laget, er det gode skiløpere det også selv om de ikke får gå stafett, men du bruker jo ordet vraket. Det blir slik det ofte blir, noen blir jo skuffet og noen blir glade for at de får lov til å gå, sa Hjelmeseth.
Her forklarer landslagssjefen stafettuttaket.

– Leverer for dårlig

Eurosports eksperter meldte torsdag at de trodde at det var nettopp Weng kom til å bli vraket til stafetten.
– Jeg tror ikke Weng kommer på det norske laget. Hun leverer for dårlig og det er ingen lyspunkter å spore i formen hennes i dag. Derfor kommer Astrid inn, mens den siste etappen står mellom Maiken og Ingvild – men der ville jeg valgt Østberg, sa Eurosport-ekspert Åge Skinstad torsdag.

Fyktet hun gikk seg ut

Weng selv var klar på at hun trodde stafettplassen kunne ryke etter 11. plassen på torsdagens 10 kilometer.
– Nå kan det være at jeg er den kjipe som må sitte og se på. Samtidig har jeg, eller, jeg vet ikke helt hva jeg har engang. Jeg føler i hvert fall at jeg har sprintene inne, så farten er der. Men nå vil det seg rett og slett ikke helt, sa hun til Eurosport etter 10 kilometeren.
Weng var svært skuffet etter 10 kilometeren. Se intervjuet her.
Saken oppdateres!
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame