Det bekrefter landslagstrener Tor-Arne Hetland til VG.
– Emil er en løper vi kan bruke til veldig mange løp. Han skal først og fremst være hundre prosent klar for sprint, deretter skal vi ta ut de fire sterkeste på øvelsene som kommer etterpå.
26-åringen har vist gryende OL-form de siste ukene. Da er det kanskje ikke så rart at han ikke er spesielt fornøyd med avgjørelsen.
PyeongChang
– Jeg ble forkjølet på tredjerunden
24/02/2018 PÅ 09:29
– Jeg har snakket med Tor-Arne (Hetland) om hva jeg syns om det. Så fikk jeg forklaringen på det. Jeg kjøper den kanskje litt sånn halvveis. Men jeg visste jeg måtte gå fort i Planica.
Etter å ha vunnet 15 kilometeren i Tour de Ski, gjorde Iversen nettopp det. I Slovenia ble han kun slått av Johannes Høsflot Klæbo på klassisksprinten.
– Jeg sa jeg syns jeg hadde fortjent å få det klappet på skulderen litt før på grunn av det jeg har gjort. Men jeg tok det som en mann og bestemte meg for å kline til. Jeg skulle ikke la det være noen tvil. Og det ble ingen tvil.
Eurosports langrennsekspert Åge Skinstad sa følgende etter rennet:
– Etter i dag, er det beste å gå med Iversen på førsteetappe i sprintstafetten i OL og Klæbo på andre, altså omvendt av VM i fjor.
Iversen hadde tidligere avskrevet seg selv til sprintstafetten etter å ha gått i mål som norgesmester på NM-stafetten i midten av januar.
– Det hadde vært artig, men jeg er nok ikke på det laget per dags dato. Det er to veldig gode der, jeg skal være klar om jeg får tilbud, men det tror jeg blir vanskelig, sa han til Eurosport.no etter målgang.
Nå er det langt ifra like opplagt at Eirik Brandsdal blir Klæbos partner i PyeongChang.
OL-sprinten går av stabelen 13. februar. Med en medalje der tror Iversen at mulighetene vil åpne seg i forhold til både stafetten, femmila og lagsprinten.
PyeongChang
Iversen imponerte da Klæbo vant: – La inn en god teamsprint-søknad
27/01/2018 PÅ 14:47