Johannes Høsflot Klæbo var nok en gang overlegen på lørdagens klassisksprint i Planica.
Men nesten like gledelig var det å se Emil Iversen, som leverte en strålende sprint med andreplass bak Klæbo, og viste at formen for alvor er på plass.
PyeongChang
Her er Bjørgen tilbake etter historisk OL: – Har nådd målene mine
26/02/2018 PÅ 17:28
Etter et godt NM der Iversen spurtet inn til seier på stafetten forrige helg, seier på fellesstarten i Tour de ski og andreplass i dag, er Eurosport-ekspert og tidligere landslagssjef Åge Skinstad klar: Iversen bør gå både sprinten og sprintstafetten sammen med Klæbo.
– Etter i dag, er det beste å gå med Iversen på førsteetappe og Klæbo på andre, altså omvendt av VM i fjor, sier Skinstad til Eurosport.no
Han mener det vil være mye smartere å gå med en all-rounder som f.eks. Iversen enn en ren sprinter som Brandsdal.
– Sprintstafett noe helt annet enn vanlig stafett. Du har bare tre minutters pause mellom etappene, der det i vanlig sprint er mye lengre pauser. De rene sprintegenskapene er ikke på langt nær så viktige som på en ren sprint, forklarer Skinstad.
Derfor mener han at både Finn Hågen Krogh og Martin Johnsrud Sunby begge er bedre alternativer enn Brandsdal.

Vraket seg selv for en uke siden

Etter at Iversen hadde sikret seieren for sitt lag Varden Meråker på stafetten forrige helg, var han klar i et intervju med Eurosport.no at han ikke så på seg selv som den heteste kandidaten til å gå sprintstafetten.
– Det hadde vært artig, men jeg er nok ikke på det laget per dags dato. Det er to veldig gode der, jeg skal være klar om jeg får tilbud, men det tror jeg blir vanskelig, sa han, og siktet til Brandsdal og Klæbo.
Skinstad mener formutviklingen til Iversen gjør en plass på laget fortjent.
– Han vant i Tour de ski og behersker fri teknikk. Han vant også spurten på sisteetappen i NM mot Simen Hegstad Krüger, som vil være en favoritt til å vinne 15 kilometeren i OL, sier Skinstad.
Etter NM-helgen svarte landslagssjef Tor Arne Hetland dette på spørsmål om Iversen er helt uaktuell for sprintstafetten.
– Ja, men Emil kan brukes på mange forskjellige ting, sa han til Eurosport.no og smilte lurt.
– Jeg bryr meg ikke om hva han sier, dette er bare hva jeg mener. Det som vi har sett av Emil nå er veldig, veldig bra. Det kan være veldig fint å se på hvem som har en positiv utvikling. Jeg mener han er en god kandidat, sier Skinstad.
PyeongChang
Bjørgen avslører OL-løftet hun ga til Johaug
25/02/2018 PÅ 15:23
PyeongChang
Stoppet for å bli tatt igjen av svensken. Nå forklarer hun hvorfor
25/02/2018 PÅ 13:36