Niklas Dyrhaug fikk kun med seg seks kilometer av søndagens 15 kilometer i Planica. Etter rennet uttalte han overfor VG at han har slitt med sykdom de siste 14 dagene.
– Jeg har vært tett i brystet. Jeg var usikker på om jeg skulle starte i det hele tatt. Nå gjorde jeg det, men jeg hadde ingen sjanser. Jeg hadde ikke noe å gi. Jeg må få sjekket det, sier Dyrhaug til avisen.
PyeongChang
Her er Bjørgen tilbake etter historisk OL: – Har nådd målene mine
26/02/2018 PÅ 17:28
Eurosports langrennsekspert, Åge Skinstad, mener derimot det ikke er noen grunn til bekymring for Dyrhaug.
– Han er allerede tatt ut til OL. Dette gjør ikke at han risikerer å ikke bli tatt ut og de distansene han skal gå vil ikke bli tas ut i dag, sier han til Eurosport.no.

– Ikke syk når man tar sølv

Skinstad trekker frem femmila, tremila og stafetten som de mest aktuelle distansene for Dyrhaug, om han er i form. Han synes det er litt merkelig at 30-åringen mener han har slitt med formen helt siden Tour de Ski i starten av måneden.
– Det er bare å lese resultatlista fra en uke siden. Det er kanskje en fordel å ikke overdramatisere. Niklas tok sølv under NM på Gåsbu, da kan han umulig ha vært syk. Det er en ørliten logisk svikt i den forklaringen, sier Skinstad.
Han forklarer at han synes saken høres litt rar ut i og med at resultatene var så god for bare åtte dager siden. Selv om han synes det er vanskelig å trekke noen slutninger når han ikke har snakket med utøveren selv, mener han det virker som om Dyrhaug slet med sykdom og formen etter Tour de Ski, en kom seg igjen til NM, før han fikk en tung dag denne helgen. Det mener han ikke er uvanlig før et stort mesterskap.

Siste OL-uttak

Under søndagens renn i Slovakia ble det en hard duell mellom Johannes Høsflot Klæbo og Aleksej Poltoranin. Klæbo ledet lenge, men måtte se seg slått med 13,2 sekunder av klassisk-eksperten Poltoranin, som gikk inn til sin ellevte verdenscupseier.
Emil Iversen endte som nest beste nordmann på fjerdeplass, slått med 54,7 sekunder og har dermed styrket OL-søknaden ytterligere.
Olympiatoppen vil presentere det tredje og siste OL-uttaket tirsdag til uka. Etter dette uttaket er hele den norske OL-troppen komplett.
PyeongChang
Bjørgen avslører OL-løftet hun ga til Johaug
25/02/2018 PÅ 15:23
PyeongChang
Stoppet for å bli tatt igjen av svensken. Nå forklarer hun hvorfor
25/02/2018 PÅ 13:36