PYEONGCHANG/OSLO (Eurosport.no):
Finn Hågen Krogh var tydelig skuffet etter å ha gått i mål vel ett og et halvt minutt bak gullvinneren Dario Cologna på fredagens 15 kilometer friteknikk.
PyeongChang
Gikk på kjempesmell: – Jeg er litt flau
16/02/2018 PÅ 08:18
Nå tror han at han har gått sin siste øvelse i PyeongChang, og at stafetten røk.
– Nei, jeg tror ikke de tør å ta meg ut. Det er «risky». Det blir et kort OL for min del, tror jeg, for det ser mørkt ut, sier Krogh til Eurosport.no om mulighetene for at han blir å se i sporet i de olympiske lekene i rennene fremover.
– Jeg tror det er over. Vi har fire gode skiløpere som er i form, og de fortjener å gå, sier Krogh.

– Har ikke nivået inne

Norge har levert til nå på herresiden i langrenn, med gull og sølv til Simen Hegstad Krüger, gull til Johannes Høsflot Klæbo, sølv til Martin Johnsrud Sundby og bronse til Hans Christer Holund. De fire nevnte har vist at de er i OL-slag, noe Krogh ikke kan sies å være.
– Jeg har vel ikke hatt tidenes beste sesong, så det nivået til de guttene her har jeg nok ikke per dags dato, sier Krogh litt molefunken, etter det han presterte på 15-kilometeren.
– Jeg undervurderte ikke løypa, men overvurderte kanskje meg selv. Jeg ødela egentlig hele løpet med å åpne såpass hardt. Det er det som er med individuell start, at nøkkelen er å finne riktig tempo fra start når du går alene, meddeler altaværingen.

– Rett vurdering

Før sesongen var Krogh ansett som Norges ankermann på stafetten, og en verdig makker til Johannes Høsflot Klæbo på lagsprinten. Nå er historien en annen, etter labre resultater sesongen gjennom.
– Jeg kommer alltid til å håpe. Jeg er en konkurransemann. Jeg gir meg aldri, så jeg kommer til å ha håp helt til siste slutt, sier 27-åringen, som tror Martin Johnsrud Sundby blir utpekt til Klæbos partner på lagsprinten.
– Hvis de får gå tenker jeg det er rett vurdering, meddeler Krogh.
Sverige vant OL-gull på stafettene i Vancouver 2010 og Sotsji 2014, men nå ønsker de norske revansje. Blir det norsk gull?
Langrennherrenes stafett ser du på TVNorge og Eurosport Player søndag 18. februar fra 07.15!
PyeongChang
Langrennsprofiler skuffet over OL-uttaket: – Jeg var medaljekandidat
30/01/2018 PÅ 13:53
PyeongChang
Her er Bjørgen tilbake etter historisk OL: – Har nådd målene mine
26/02/2018 PÅ 17:28