Han stilte ikke til start på sprinten i sesongåpningen på Beitostølen, og røyk ut i kvartfinalen på samme øvelse i finske Ruka fredag, men i OL i PyeongChang håper han å få vist frem sprintegenskapene for alvor.
– Det er seks potensielle øvelser å gå i OL, og jeg vil gå fem av de. I min aller beste form er det drømmescenarioet, fem gode distanser, sier Sundby til Eurosport.no.
Han gikk alle de fire distanseøvelsene i både Vancouver og Sotsji, men i Pyeongchang håper han å få sjansen på en siste øvelse.
PyeongChang
Her er Bjørgen tilbake etter historisk OL: – Har nådd målene mine
26/02/2018 KLOKKEN 17:28
– Jeg har lyst til å gå lagsprinten. Ryktene sier, paradoksalt nok, at den løypa er den tøffeste, og derfor tror jeg at jeg kan hevde meg ganske bra, forteller Sundby.

En «allroundpreget-løype»

Martin Johnsrud Sundby har vunnet verdenscupen sammenlagt tre av de fire siste sesongene, men har kun tredjeplass som beste plassering når det kommer til sprint. Likevel forteller 33-åringen at han allerede har pratet med landslagsledelsen om å få gå lagsprinten i OL.
– Vi var innom temaet i sommer og jeg har blant annet hatt en prat med sprinttrener Arild Monsen om det.
Han vil ikke si hva slags respons han fikk fra Monsen og resten av landslagsledelsen, men selv har han tro på at han kan være en bedre kandidat enn sine raskeste lagkamerater som Petter Northug, Johannes Høstflot Klæbo og Finn-Hågen Krogh.
– De har mer hurtighet i kroppen og større fartsressurser enn det jeg har, og jeg må nok være i vanvittig form for å slå de gutta.
– Likevel så er den distansen og løypa mer «allround-preget». Det er en kapasitetsøvelse med tre beintøffe sprinter. Andre nasjoner er kanskje engstelige for at det skal bli tungt, men det er hvertfall ikke jeg, sier Røa-løperen.
Sundby vet det blir vanskelig å konkurrerer mot det han anser som seks-syv veldig gode alternativer.
– Lysten tar litt over når jeg sier jeg har lyst til å gå lagsprinten, men jeg er ærlig på at jeg tror jeg kunne gjort en god jobb der også.

Skinstad: - Ikke noe dårlig valg

Eurosports langrennsekspert Åge Skinstad tror Sundby er inne på noe vesentlig.
– Første-, tredje- og femteetappe på en lagsprint er ingen typisk sprinter-øvelse, så de egner seg for en løper med god utholdenhet. I Sotsji vant jo Finland, med Iivo Niskanen og Sami Jauhojaervi, og de er slettes ingen sprintere, forteller Skinstad.
Han påpeker at Norge trenger en god avslutter av typen Klæbo, Northug eller Krogh som kan gå den andre, fjerde og sjette etappen.
– Men en Martin Johnsrud Sundby i god form er ikke noe dårlig valg i en førsteetappe i teamsprint, sier den tidligere landslagssjefen.
Øvelsen er ikke helt ukjent for Sundby, for tilbake i 2008 vant han og Simen Østensen lagsprinten i prøve-VM i Liberec.
– Siden da har Sundby blitt mye bedre i sprint, så han kan absolutt være aktuell for lagsprinten i PyeongChang, avslutter Skinstad.
PyeongChang
Bjørgen avslører OL-løftet hun ga til Johaug
25/02/2018 KLOKKEN 15:23
PyeongChang
Stoppet for å bli tatt igjen av svensken. Nå forklarer hun hvorfor
25/02/2018 KLOKKEN 13:36