BEITOSTØLEN (Eurosport.no): Denne uken fikk både alpinist Aleksander Aamodt Kilde og langrennsløper Didrik Tønseth klarsignal til å konkurrere igjen etter lang tids hodeplager.
Kilde måtte stå over verdenscupåpningen i Sölden, men har nå fått grønt lys til å kjøre verdenscup i Lake Louis 25. november.
Didrik Tønseth har slitt med plager etter den alvorlig hjernerystelse han pådro seg for to måneder siden, men langrennsløperen er nå klar for nasjonal åpningen på Beitostølen.
PyeongChang
Her er Bjørgen tilbake etter historisk OL: – Har nådd målene mine
26/02/2018 KLOKKEN 17:28
– Det begynte å løsne litt for en uke siden og akkurat nå føler jeg meg helt bra. Jeg har ikke hodepine lenger og planen er å gå rennene fredag og søndag, forteller Tønseth.
I fjor vant trønderen nettopp disse distansene på Beitostølen, 15 km klassisk og 15 km fristil. Men om det blir like sterke resultater kan han ikke love.
– Jeg har testet noen harde intervaller og det gikk bra. Men om det fungerer i skirenn også, det finner vi ut på fredag, sier han.

– Var frustrerende

Det var i italienske Livigno i starten av september at Tønseth falt i høy hastighet på rulleski. En stein hadde kilt seg fast i bakhjulet slik at han smalt i bakken med hodet og ryggen først.
– Vi er jo på en måte vant til å være skadet, men denne gangen har det vært veldig frustrerende. Når skaden er inni hodet er det vanskeligere å komme til og skjønne hva som skjer, sammenlignet med et skadet kne eller en skulder, sier trønderen.
Da det hadde gått flere uker uten at han hadde blitt særlig bedre, bestemte Tønseth seg for å kontakte Aleksander Aamodt Kilde. Alpinisten fikk hjernerystelse etter å ha smelt kneet opp i ansiktet på trening i Østerrike og gikk dermed glipp av verdenscupåpningen i slutten av oktober.
Se videoen av ulykken til Aleksander Aamodt Kilde under:
– Jeg leste om skaden hans og sendte han en melding for å høre hva han hadde gjort i ettertid. Så ringtes vi like etterpå og diskuterte litt erfaringer, hva som hadde fungert og ikke, forteller Tønseth.
Det var nok lurt av han, for kort tid senere var begge tilbake på ski.
– Ja, det fungerte jo bra det. Han hadde fått en spesiell type behandling som hadde god effekt. Jeg hadde jo også prøvd masse forskjellig, og fortalte om det.

Hadde aldri snakket sammen

Tønseth forteller at han ikke kjenner Kilde fra før av, men at det føltes naturlig å ta kontakt da de begge var i samme båt.
– Jeg hadde aldri snakket med han før, men så er det jo litt tilfeldig når begge sitter med samme type skade. Vi toppidrettsutøvere ønsker jo fortest mulig å bli friske og gjør alt for å komme tilbake, så da var det artig å høre hva andre har prøvd og funnet ut, sier han.
Nå gleder han seg over at det nye bekjentskapet er klar til å starte alpintsesongen.
– Han sa det gikk bedre, og at han er i gang igjen, så det er jo helt topp.
PyeongChang
Bjørgen avslører OL-løftet hun ga til Johaug
25/02/2018 KLOKKEN 15:23
PyeongChang
Stoppet for å bli tatt igjen av svensken. Nå forklarer hun hvorfor
25/02/2018 KLOKKEN 13:36