– Petter hadde ikke tatt dette så tungt om han ikke hadde vært i god form, så ærlig er han med seg selv og de rundt seg, sier Eurosports langrennsekspert Tomas Northug.
Han var selv med broren, Petter Northug, da han søndag kveld fikk beskjeden om at han ikke var tatt ut til helgens verdenscupåpning i Kuusamo.
– Han var rimelig frustrert og lei, sier Northug til Eurosport.no.
PyeongChang
Her er Bjørgen tilbake etter historisk OL: – Har nådd målene mine
26/02/2018 KLOKKEN 17:28

La ut stikk på Instagram

Han forklarer at langrennsstjernen blir svært vanskelig å få tak i når han blir skuffet. Noe som har vært tilfellet etter at det ble klart at han mister verdenscupstarten.
– Han blir veldig vanskelig å få kontakt med når han er skuffet. Når Petter er så langt nede, får jeg nesten ikke pratet med han selv.
Etter å ha blitt vraket til Kuusamo la langrennsstjernen ut et bilde på bildetjenesten Instagram som et stikk til landslagssjef Vidar Løfshus og landslagstrener Tor Arne Hetland. På bildet har de to en fiktiv samtale.
Northug har gjennom høsten lagt ut flere manipulerte bilder med profiler fra Skiforbundet og Norges Idrettsforbund.
– Jeg kjenner han såpass godt at jeg skjønte det kom til å komme noen stikk etter vrakingen. Jeg er ikke overrasket, sier Tomas Northug.

Personalsak

Mandag skriver medieansvarlig, Gro Eide, i en sms til TV 2 at det er opprettet personalsak mot Northug etter at mandagens bilde ble lagt ut.
– Dette er en personalsak som vi håndterer internt og direkte med Petter Northug, skriver Eide.
Tomas Northug mener det er bra at Skiforbundet velger å ta denne saken internt, men er kritisk til at det kom ut i media.
– Jeg skjønner ikke hvorfor det skal ut i media at de har opprettet en personalsak, sier han.

Tror han fremdeles kan rekke OL

Nå som verdenscupstarten ryker må Northug legge en ny plan for å kvalifisere seg til OL i februar, noe Tomas Northug mener blir langt vanskeligere nå.
– Petter er vant med å være med i verdenscupen helt fra starten, det er en uvant situasjon ikke å være det. Lillehammer er nok neste mulighet, men det er for mange bratte bakker og han er for tung, så det kan bli vanskelig å hevde seg der, sier Tomas, som mener at brorens OL-håp fremdeles lever.
– Det er fremdeles lenge igjen. Det er viktig å huske på, avslutter Northug.
PyeongChang
Bjørgen avslører OL-løftet hun ga til Johaug
25/02/2018 KLOKKEN 15:23
PyeongChang
Stoppet for å bli tatt igjen av svensken. Nå forklarer hun hvorfor
25/02/2018 KLOKKEN 13:36