Eurosport

Tok sitt første NM-gull etter maktdemontrasjon: – Tror jeg kan vinne distansen i OL

Tok sitt første NM-gull etter maktdemontrasjon: – Tror jeg kan vinne distansen i OL

12/01/2018 14:20Oppdatert 12/01/2018 14:54

Simen Hegstad Krüger slo knockout på konkurrentene på Gåsbu.

Simen Hegstad Krüger fra Lyn var i en klasse for seg da han gikk til topps på 15 kilometer fri teknikk i langrenns-NM.

– Det funket bra i dag. Jeg var litt usikker på om jeg trengte en gjennomkjøring etter en konkurransefri periode, men det føltes som om jeg var der jeg slapp sist. Det er stort å ta sin første individuelle NM-tittel på seniornivå, sa Krüger til NRK.

24-åringen, som vant et tilsvarende renn i verdenscupen i Toblach før jul, viste at formen er intakt. Han ledet stort sett fra start til mål og var 33 sekunder foran nærmeste utfordrer.

– Han lever opp til favorittstempelet, og er en klar medaljekandidat i PyeongChang, sa NRKs kommentator Torgeir Bjørn i det Krüger gikk i mål.

– Jeg håper og tror jeg kan være med å kjempe om medalje. Aller helst gullet. Jeg tror det kan være mulig om formen er helt på topp, sa Krüger om OL-sjansene.

Kampen om sølvet sto mellom Vadsø-løperen Daniel Stock og Per Kristian Nygård. Løperen fra Vestre Spone ble tatt igjen av Krüger på startnummeret bak og fikk en flott reise inn mot mål. Han endte 33 sekunder bak Krüger.

Stock tok bronsen, slått med 37,2 sekunder.

For Anders Gløersen ble 15 kilometeren en stor nedtur. 31-åringen ble nummer 20, nesten to minutter bak Krüger.

– Det var ikke noe mer å gi. Jeg hadde forventet at det skulle bli tungt. Det at OL ryker har jeg sett komme en stund. Jeg har prøvd så lenge jeg kan. Nå håper jeg bare å gå en del renn utover sesongen og komme meg i form igjen. Jeg sikter meg spesielt inn på en del langløp, sa Gløersen til NRK.

(©NTB/Eurosport)

0
0
Nyeste videoer