• Norsk gullsjanse onsdag klokken 09.00: Se sprintstafetten på Eurosport Player og TVNorge
OSLO/PYEONGCHANG (Eurosport.no): Norge og Sverige er de to største favorittetene på onsdagens lagsprint for kvinner. Etter å ha blitt parkert i utforkjøringen på lørdagens stafett kan svenskene få revansje.
Trolig blir det en ny duell mellom Norge og Sverige. Svenskene stiller med Carlotte Kalla og Stina Nilsson, og det får Expressens kommentator til å sende en frekk melding til nordmennene.
PyeongChang
Her er Bjørgen tilbake etter historisk OL: – Har nådd målene mine
26/02/2018 PÅ 17:28
– Norge burde være fullstendig livredde, tenker jeg, sier Ludvig Holmberg, og fortsetter:
– Samtidig burde vi kanskje ikke være for arrogante, og det har vi kanskje vært litt her noe mailinnboksen vår er et bevis på. De synes at vi skal knipe igjen ettersom Norge har tatt flere medaljer til oss. Men nå har vi en veldig god sjanse. Kalla og Nilsson, det blir ikke mye bedre enn det. Tipset blir OL-gull.

– Ble litt fyr i teltet

For Expressens kommentatorer har fått passet sitt påskrevet. Ikke bare av nordmenn, men også Marit Bjørgen. Etter OLs første øvelse der Charlotte Kalla tok gull mente Tomas Petterson at Bjørgens tid var over og at før stafetten mente han at Norge serverte gullet til nabolandet. Bjørgen fikk med seg kommentaren der hun ble avskrevet og etter OL-gullet på stafetten svarte den norske langrennsdronninga slik:
– Jeg sa vel at jeg skulle svare i skisporet, sa jeg ikke det? Jeg gjorde det, sa en smilende Bjørgen til Eurosport.no.
Tomas Northug tror Norge og Sverige vil gjøre opp om gullet og tror det norske laget frykter svenskene litt ettersom de er den største utfordreren. Likevel mener han at svenskene bør være litt redde for de norske også.
– De vet vel at det blir en kamp mellom Norge og Sverige. Da er det normalt med litt meldinger frem og tilbake. Så får vi se når rennet kommer hvem som treffer med både ski og dagsform, sier Eurosport.nos langrennsekspert.
Senere tirsdag blir det klart hvem som blir tatt ut på det norske laget. Northug tror imidlertid at valget blir Bjørgen og Maiken Caspersen Falla. Da kan svenskene fort måtte bite i seg utsagnet og langrennseksperten tror også meldingen kan fungere som motivasjon for den norske duoen.
– Jeg tror det hjelper på, i alle fall for Bjørgens del. Sikkert for Falla også. Jeg regner med det (Pettersons kommentar journ. merk) gjorde Marit litt forbanna sist. Da ble det fyr i teltet og hun trøkker sikkert litt ekstra til, sier Northug.
Saken fortsetter under videoen:
  • Norsk gullsjanse onsdag klokken 09.00: Se sprintstafetten på Eurosport Player og TVNorge

Kalla med stikk til Falla

Han er ikke i tvil om hvem som er favoritten.
– På papiret er det Norge. Jeg tror svenskene er veldig revansjelysten. Treffer svenskene litt bedre med skiene blir det enda tettere. Det blir en kamp helt inn til døren.
Etter seieren på stafetten lørdag påpeker Northug at Bjørgen har det psykologiske overtaket på Nilsson.
– Vi vet ikke helt sikkert hvem som går før senere i dag, men det blir nok Bjørgen som går siste etappe. Slik hun gikk siste etappe på stafetten, gikk hun offensivt og bra på ski. Med det psykiske overtaket Bjørgen har på Nilsson, er det kanskje bra å sette hun der nå. Nilsson vet at hun tapte sist de skled ned bakken der, forklarer Northug.
Charlotte Kalla tror imidlertid at Falla vil være den som avslutter for Norge og sender følgende stikk:
– Jeg ville ikke møtt Stina i en spurt. Om det er hun og Maiken føles det godt, sier Kalla til Expressen.
  • Norsk gullsjanse onsdag klokken 09.00: Se sprintstafetten på Eurosport Player og TVNorge
PyeongChang
Bjørgen avslører OL-løftet hun ga til Johaug
25/02/2018 PÅ 15:23
PyeongChang
Stoppet for å bli tatt igjen av svensken. Nå forklarer hun hvorfor
25/02/2018 PÅ 13:36