Johannes Høsflot Klæbo gikk inn til sin annen strake NM-tittel på sprint. Han var som vanlig i en klasse for seg på Gåsbu. Eirik Brandsdal tok sølvet.
– Dette setter jeg høyt. Det er alltid stas å gå NM og at det går bra. Det er ikke bare å komme hit å hente et NM-gull. Jeg har prøvd å lade opp og vært fokusert de dagene nå. Det er godt å være tilbake å konkurrere igjen. Det er ekstra stas når det lykkes, sier Klæbo til Eurosport.no.
PyeongChang
Klæbo forundret da han fikk vite om konkurrentens oppførsel: – Det visste jeg ikke
18/02/2018 PÅ 16:07
Klæbo ledet fra start til mål i finalen. Byåsen-løperen var regjerende mester og tok sin annen NM-tittel totalt. Kasper Stadaas gikk inn til bronsen, men ble senere disket. Det betyr at Fredrik Riseth fikk bronsen.

Klæbo vil ikke avskrive Northug

Klæbo var dessuten helt suveren i prologen tidligere på dagen. I finalen var han raskest ut fra start og bare lagkameraten Fredrik Riseth fulgte ham. I sin spesielle løpestil med ski på beina gikk han ifra de andre midtveis i den 1,7 kilometer lange løypa.
21-åringen sto over Tour de Ski etter å ha plukket med seg sju seirer i verdenscupen før jul.
Petter Northug skulle etter planen gå NM-sprinten, men måtte onsdag melde avbud på grunn av en forkjølelse. NM-vinneren gjorde det klart og tydelig på Idrettsgallaen i helgen at han gjerne vil gå lagsprinten i OL med Northug. Selv om Northug måtte melde forfall vil ikke Klæbo avskrive ham helt tross sykdommen.
– Det er slik det er. Det er litt tid igjen før OL-laget skal tas ut. Han har å gå fort neste helg hvis han skal gå, sier Klæbo til Eurosport.no.

Sikret seg trolig OL-plass med sølv

Brandsdal viste med sitt NM-sølv at han er blant favorittene til å få en sprintplass i OL. Pål Golberg skuffet derimot. Han gikk videre på tid fra kvartfinalen, men i semifinalen var det slutt.
Også Mattis Stenshagen og Sondre Turvoll Fossli gikk torsdagens sprintfinale.
(©NTB/Eurosport.no)