Populære sporter
All sport
Vis alt

Sundby om Klæbos spurttap: – Det er ekstremt godt taktisk spill

Marte Nyløkken Helseth

Oppdatert 13/01/2018 klokken 17:20 GMT+1

Martin Johnsrud Sundby blir på ingen måte bekymret over at Johannes Høsflot Klæbo ble spurtslått i Tyskland, snarere tvert imot.

klæbo sundby

Foto: Scanpix

GÅSBU (Eurosport.no): Martin Johnsrud Sundby fikk det som han ville i den siste bakken på Gåsbu. Der satte han inn en langspurt og vant foran Niklas Dyrhaug og Finn-Hågen Krogh.
Til tross for å si seg godt fornøyd med egen taktikk, er Sundby usikker på om det samme hadde holdt mot Johannes Høsflot Klæbo som prioriterte verdenscupsprinten i Dresden fremfor duathlon i NM.

– Han leker med meg

– Han holder lett følge med meg også leker han litt med meg på slutten. Men alt avhenger av hvordan løpene utvikler seg og når den finishen skal gå. Han viste på Lillehammer at han kan få litt trøbbel i de aller lengste bakkene, men at han har en fart mot slutten som er het unike. Som jeg nå og resten av karrieren bare kan drømme om. Jeg må også prøve å spille meg selv så god og time det riktig at jeg kan drømme om å slå både han og alle andre om jeg skal ta et gull, forklarer Sundby til Eurosport.no.
Men i Dresden skjedde det noe som vi ikke har vært vant med å se denne sesongen, nemlig at Klæbo ble slått i spurten. Italienske Fredrico Pellegrino tok innersvingen på nordmannen som så langt denne sesongen har vært så godt som uslåelig.
– Jeg er fornøyd med andreplass. Det kommer en ny dag i morgen, sa Klæbo til NRK etter rennet.
Martin Johnsrud Sundby har som mål å ta med seg et individuelt gull fra OL i februar, noe han aldri har klart i et mesterskap, med unntak av NM, tidligere.

Mener Klæbo er smart

Slik reagerte dagens norgesmester på Gåsbu da han hørte om Klæbos uventede sprintresultat:
– Ryktene sier det. Men det tror jeg bare er at han toner litt ned sitt eget press før OL. Det er smart. Det er ekstremt godt taktisk spill.
I kvinneklassen var det svenske Hanna Falk som gikk seirende ut av sprinten foran Maja Dahlqvist. Mari Eide, som felte noen tårer, etter å ha falt i torsdagens sprint på Gåsbu, falt også i Dresden og røyk ut i semifinalen.
– Tror det han har gjort det med vilje?
– Nei da, han så i hvert fall ut til å være ekstremt godt i rute på sprinten her, avslutter Sundby med et lurt smil.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame