PYEONGCHANG/OSLO (Eurosport.no):
I PyeongChang var det så kaldt mandag at det ble sendt ut et lokalt varsel som sa at folk burde holde seg inne.
Tirsdag er det spådd enda kaldere temperaturer. Meteorologene melder om 22 minusgrader, som på grunn av vind vil føles som 30.
PyeongChang
Her er Bjørgen tilbake etter historisk OL: – Har nådd målene mine
26/02/2018 PÅ 17:28
Under slike forhold er sportssjefen glad for at det norske langrennslaget har muligheten til å trene innendørs.

– Vi er forsiktige

– Akkurat nå er det kaldt, og dersom det blir slik også i neste uke så er vi i hvert fall forberedt på det. Vi er litt forsiktige på grunn av kulda og skal klare å håndtere den. Alle utøverne er friske og raske, sier Løfshus til Eurosport.no.
Ifølge Olympiatoppens OL-budsjett har de betalt 410.000 kroner for å få en rulleskimølle på plass PyeongChang. Spesielt på grunn av kulda kan det vise seg å være vel anvendte kroner.
– Anlegget vi har her er kjempemessig. Vi er glade for å ha et godt anlegg nede i byen, sier landslagssjefen.
– Hva legger du i det?
– Der har vi store tredemøller hvor løperne kan gå på rulleski eller løpe som vanlig. Så har vi apparater som gjør det mulig å trene styrke og gjennomføre både lettere og tyngre økter.

Ekstra varsom med Johnsrud Sundby

Der skilandslaget til vanlig trener tidlig på morgenen, har de utsatt treningsøktene til rundt 12 for at sola skal rette å sette sitt preg på dagen.
Å bedrive fysisk aktivitet i ekstrem kulde vil være en enorm belastning for luftveiene.
Spesielt for løpere med astma vil kulden kunne være en utfordring. Derfor er landslagsledelsen spesielt varsom med å la Martin Johnsrud Sundby holde på utendørs i sprengkulda.
– Vi er selvsagt klar over den problemstillingen og er derfor ekstra forsiktig med han, forklarer landslagssjefen, med fem dager igjen til den første langrennøvelsen i OL.

Rolig Løfshus

Til tross for ekstremkulden lar ikke landslagssjefen seg bekymre. Selv om det tirsdag er spådd enda kaldere, meldes det om mildere temperaturer inn mot helgen.
Landslagsledelsen har foretatt testing i alle temperaturer, og landslagssjefen mener de er godt forberedt uansett hvilke forhold som skulle møte dem på konkurransedag.
– Inn mot helgen er det spådd mildere temperaturer igjen, slik at testingen vi har godt nå i kulden plutselig ikke trenger å være relevante lenger. Vi er godt forberedt uansett temperatur og forhold. Vi får uansett ikke gjort noe med været, sier han.
PyeongChang
Bjørgen avslører OL-løftet hun ga til Johaug
25/02/2018 PÅ 15:23
PyeongChang
Stoppet for å bli tatt igjen av svensken. Nå forklarer hun hvorfor
25/02/2018 PÅ 13:36