Populære sporter
All sport
Vis alt

Spår tidenes vanskeligste OL-uttak: – Vil få kritikk uansett

Marte Nyløkken Helseth

Oppdatert 17/12/2017 klokken 08:24 GMT+1

Langrennsekspert Åge Skinstad tror landslagstrener Roar Hjelmeset får en historisk vanskelig oppgave når han skal velge hvem som skal gå 10 kilometeren i OL.

jentene

Foto: Scanpix

Fem nordmenn blant de seks beste i lørdagens 10 kilometer, er én nordmann for mye om man skal gjøre uttaket til samme distanse i OL mer behagelig.
Marit Bjørgen, Ingvild Flugstad Østberg, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Ragnhild Haga og Heidi Weng er løpere Eurosports langrennsekspert, Åge Skinstad, omtaler som «bombesikre» til sesongens OL-tropp.
– Har det noen gang vært vanskeligere å ta ut fire løpere til en OL-distanse i langrenn?
– Nei det tror jeg ikke har vært vanskeligere noen gang. Her har du den femte beste norske på en sjetteplass i verdenscupen, det var Ingvild Flugstad Østberg, som også vant 10 kilometer forrige helg. Roar Hjelmeset må vrake en av løperne. Den som har mest formstigning er Astrid Uhrenholdt Jacobsen, mens Ragnhild Haga har de mest jevne gode resultatene, det har også Heidi Weng. Mens Ingvild Flugstad Østberg er den eneste som faktisk har en seier. Også er det Marit Bjørgen som hadde gode resultater på Beitostølen, forklarer Skinstad.
Medaljene på 10 kilometeren i OL fordeles torsdag 15. februar i PyeongChang. Dermed har landslagssjef Roar Hjelmeseth fremdeles god tid på å vurdere hvilke løpere han skal prioritere til distansen. I teorien kan han vente dagen før, 14. februar, forklarer Skinstad.
– Det er de som er i best form under OL som får gå. Alle de fem jentene er bombesikre i den norske OL-troppen, laget og hvem som skal gå trenger man ikke ta ut før dagen før selve distansen. Men så liker løperne å få litt trygghet og sikkerhet for å kunne planlegge. De vil nok få beskjed litt før det. Men det blir en tøff jobb for Roar. De må virkelig gå nøye til verks for å bestemme hvilke fire som skal få lov til å gå. Jeg hadde ikke turt å ta ut et lag slik det er nå.
– Jeg tror nesten uansett hvem Roar velger der så vil han få kritikk, legger Skinstad til.
Selv om landslagssjefen har et luksusproblem når det kommer til å plukke ut de beste utøverne, er det en utenlandsk utøver han ikke får gjort så mye mer.
Charlotte Kalla har vært sterkest så langt i sesongen og leder verdenscupen sammenlagt. Hun slo også samtlige av de norske utøverne da hun vant lørdagens ti kilometer.
– Hadde det vært fem nordmenn i front hadde vi syntes det er ille at Norge er så gode. Men når det er en svenske foran så er ikke det godt nok, smiler Skinstad.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame