Fem nordmenn blant de seks beste i lørdagens 10 kilometer, er én nordmann for mye om man skal gjøre uttaket til samme distanse i OL mer behagelig.
Marit Bjørgen, Ingvild Flugstad Østberg, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Ragnhild Haga og Heidi Weng er løpere Eurosports langrennsekspert, Åge Skinstad, omtaler som «bombesikre» til sesongens OL-tropp.
– Har det noen gang vært vanskeligere å ta ut fire løpere til en OL-distanse i langrenn?
PyeongChang
Her er Bjørgen tilbake etter historisk OL: – Har nådd målene mine
26/02/2018 PÅ 17:28
– Nei det tror jeg ikke har vært vanskeligere noen gang. Her har du den femte beste norske på en sjetteplass i verdenscupen, det var Ingvild Flugstad Østberg, som også vant 10 kilometer forrige helg. Roar Hjelmeset må vrake en av løperne. Den som har mest formstigning er Astrid Uhrenholdt Jacobsen, mens Ragnhild Haga har de mest jevne gode resultatene, det har også Heidi Weng. Mens Ingvild Flugstad Østberg er den eneste som faktisk har en seier. Også er det Marit Bjørgen som hadde gode resultater på Beitostølen, forklarer Skinstad.
Medaljene på 10 kilometeren i OL fordeles torsdag 15. februar i PyeongChang. Dermed har landslagssjef Roar Hjelmeseth fremdeles god tid på å vurdere hvilke løpere han skal prioritere til distansen. I teorien kan han vente dagen før, 14. februar, forklarer Skinstad.
– Det er de som er i best form under OL som får gå. Alle de fem jentene er bombesikre i den norske OL-troppen, laget og hvem som skal gå trenger man ikke ta ut før dagen før selve distansen. Men så liker løperne å få litt trygghet og sikkerhet for å kunne planlegge. De vil nok få beskjed litt før det. Men det blir en tøff jobb for Roar. De må virkelig gå nøye til verks for å bestemme hvilke fire som skal få lov til å gå. Jeg hadde ikke turt å ta ut et lag slik det er nå.
– Jeg tror nesten uansett hvem Roar velger der så vil han få kritikk, legger Skinstad til.
Selv om landslagssjefen har et luksusproblem når det kommer til å plukke ut de beste utøverne, er det en utenlandsk utøver han ikke får gjort så mye mer.
Charlotte Kalla har vært sterkest så langt i sesongen og leder verdenscupen sammenlagt. Hun slo også samtlige av de norske utøverne da hun vant lørdagens ti kilometer.
– Hadde det vært fem nordmenn i front hadde vi syntes det er ille at Norge er så gode. Men når det er en svenske foran så er ikke det godt nok, smiler Skinstad.
PyeongChang
Bjørgen avslører OL-løftet hun ga til Johaug
25/02/2018 PÅ 15:23
PyeongChang
Stoppet for å bli tatt igjen av svensken. Nå forklarer hun hvorfor
25/02/2018 PÅ 13:36