19 år gamle Magnus Bøe har gledet seg lenge til denne tirsdagen. På dagens klassisksprint får han oppleve noe så stort som å gå et langrenn i OL på hjemmebane.
Bøe er født i Sør-Korea, og bodde der ca. halve livet før han sammen med familien flyttet til Norge. Han har sør-koreansk mor og norsk far, og har drevet med både langrenn og skiskyting i Norge.
Til vanlig representerer han Fossum Idrettsforening i langrenn. Når han nå tar på seg vertsnasjonens langrenssdrakt, er det under navnet Magnus Kim.
PyeongChang
Her er Bjørgen tilbake etter historisk OL: – Har nådd målene mine
26/02/2018 PÅ 17:28
– Målet for OL er uten tvil å ta seg videre fra sprinten. Drømmen er å ta en medalje. Det vil være Sør-Koreas første på snø, sier Magnus Bøe til Eurosport.no
Se videoreportasjen om Magnus Bøe, laget av Jo Vemund Svendsen. Saken fortsetter under:

Gikk fakkelstafett på rulleski

Hans internasjonale gjennombrudd kom under ungdoms-OL i 2016, der han tok sølv på sprinten. I tillegg har han vunnet flere medaljer i Asian Winter Games.
Da fakkelstafetten før OL startet i fjor, fikk han det ærefulle oppdraget med å gå en etappe på rulleski,.
– Det var starten av fakkelstafetten som gkk i Korea, og jeg var så heldig å få en etappe. Nå håper jeg det blir enda flere gode minner fra selve OL også, forteller Bøe.
Han debuterte i verdenscupen for Sø-Korea på Lillehammer allerede i 2015. I junior-VM i 2016 tok han sølv på fristilsspriten, bare slått av Johannes Høsflot Klæbo.

– En mulighet du sjelden får

Valget om å representere Sør-Korea var ikke en enkel beslutning.
– Å konkurrere på hjemmebane i de olympiske leker er svært sjelden du har mulighet til. Så det veide veldig tungt for å velge det koreanske flagget, forklarer pappa Åge Bøe til Eurosport.no.
Hans far og hans mor møttes i Sør-Korea. Moren drev en restaurant i byen Bysan og faren var stamkunde. Etter at de giftet seg og fikk Magnus, flyttet de til Norge.
– Det var alltid mange som ville spise der, men faren din satt altfor lenge. Det var et dårlig førsteinntrykk. Andre gjester fikk ikke bord fordi han kom dit for ofte, og satt for lenge, smiler mamma Ju-Hyeun Kim.
Hun er klar på hvilken betydning en god prestasjon fra sønnen i OL vil han.
– Etter han begynte på det koreanske landslaget har vi følt den tunge arven som hviler på skuldrene hans, fra hele det koreanske samfunnet. Mange ser til Magnus for gode resultater i Peyongchang. Men jeg håper han klarer å slappe av og ha det gøy. Det er min drøm, avslutter hun.
PyeongChang
Bjørgen avslører OL-løftet hun ga til Johaug
25/02/2018 PÅ 15:23
PyeongChang
Stoppet for å bli tatt igjen av svensken. Nå forklarer hun hvorfor
25/02/2018 PÅ 13:36