Det ble svensk gull og norsk sølv på den klassiske sprinten for kvinner tirsdag.
Stina Nilsson, den største favoritten, gikk i tet fra start, men Maiken Caspersen Falla bet seg fast. Duoen fikk med seg russiske Yulia Belorukova.
Nilsson og Belorukova gikk enromt opp den hardeste bakken, men Falla klarte å få kontakt eller å ha falt litt fra.
PyeongChang
Takker én person for at det ble sølv istedenfor bronse: – Har pushet meg
13/02/2018 PÅ 16:07
LES OGSÅ: Slik ser du OL på TVNorge og Eurosport Player
LES OGSÅ: Klæbo herjet med konkurrentene og tok OL-gull - slo 34 år gammel olympisk rekord: – Helt uvirkelig

Favoritten innfridde

Men Nilsson var utilnærmelig, og tok gull i suveren stil. Falla tok sølv, mens det ble russisk bronse på Belorukova.
– Jeg er skikkelig glad, jeg får til et skikkelig bra løp i dag. Det har vært så mye nerver, men endelig var det min tur, sier Caspersen Falla til Eurosport.
Saken fortsetter under videoen
Maiken Caspersen Falla veldig frisk allerede i kvartfinalen og vant kontrollert. Heidi Weng var uheldig i en sving tidlig i sin kvartfinale og stoppet helt opp, men viste styrke og gikk inn til en andreplass til tross for uhellet. Ingvild Flustad Østberg havnet bakpå like før oppløpet i sin kvartfinale, og ble bare nummer fire.

Preget Harsem

Kathrine Harsem røk også ut av sin kvartfinale, og var preget etter at hun var ute.
– Jeg er veldg skuffet over meg selv, dette holder ikke, sa en gråtkvalt Harsem til Eurosport.
Caspersen Falla gikk mot den andre store favoritten i sin semifinale, svenske Stina Nilsson. Duoen var suverene og fulgte hverandre hele veien, spurten ble veldig bedagelig og gikk så godt som samtidig i mål. Offisielt vant Stina Nilsson semien, tre hundredeler foran Caspersen Falla.
Saken fortsetter under videoen
Heidi Weng lå sist fra start i sin semifinale, og stolte på motbakketeknikken sin. Det gikk imidlertid tungt for den norske jenta, som røk ut av semifinalen med en skuffende sjette- og sisteplass.
– Hun så veldig sterk ut i sin kvartfinale, men Heidi hadde ikke noe å stille opp med i semifinalen, sa Eurosport-ekspert Åge Skinstad.
Dermed fikk vi en finale med Stian Nilsson (SWE), Maiken Caspersen Falla (NOR), Hanna Falk (SWE), Yulia Belorukova (OAR), Jessica Diggins (USA) og Natalia Nepryaeva (OAR). Den hadde ikke Nilsson store problemer med å vinne.