Årets første dag startet med å gjøre OL-uttaket enda mer åpent blant de norske langrennsherrene.
Etter den tredje etappen i Tour de Ski, der Martin Johnrud Sundby var beste nordmann på sjetteplass og løpere som Didrik Tønseth og Finn-Hågen Krogh endte på 44. og 46. plass, er landslagssjef Vidar Løfhus rådvill når han skal forklare hvorfor det ikke går bedre med de norske herrene overfor Statskanalen.
– Det har jeg ingen god forklaring på. Det er klart at halvparten av gutta her presterer for dårlig. Det er det ikke noe tvil om, sier landslagssjefen overfor NRK.
PyeongChang
Her er Bjørgen tilbake etter historisk OL: – Har nådd målene mine
26/02/2018 PÅ 17:28

Har tatt ut halve troppen

Etter mandagens renn skriver Adressavisa at Tønseth stormet ut av stadion etter å ha gått i mål hele fire minutter etter vinneren Dario Cologna, tydelig skuffet.
Så langt er fire av de norske herrene tatt til OL i form av Hans Christer Holund, Johannes Høsflot Klæbo, Simen Hegstad Krüger og Martin Johnsrud Sundby. Totalt vil 20 langrennsløpere bli tatt ut, med maksimalt 12 av ett kjønn. Blant kvinnene er seks kvinner tatt ut. Med andre ord er halve troppen tatt ut før jul.
Petter Northug ble som kjent ikke tatt ut til Tour de Ski av landslagsledelsen på grunn av for dårlige resultater og form.
Nå mener Løfshus de skuffende resultatene er en fordel for Northug i OL-uttaket.
– For Petter så er det jo greit at lagkompisene ikke gjør det så bra, sier Løfshus til NRK.

OL-planen

Like før åtte tiden nyttårsaften sendte Norges Skiforbund ut en pressemelding om at landslagstrener Arild Monsen og trener Stig Rune Kveen har sammen med Petter Northug har hatt møte i Trondheim og blitt enige om videre konkurranseløp med fokus på OL i Sør-Korea 2018.
Der kommer det frem at Northug, etter NM, vil få til bud om å gå verdenscup i Planica, noe som vil være med på grunnlaget til OL-uttaket.
– Dette var et møte Petter var svært godt fornøyd med, med fokus på god og solid trening før neste steg. Med disse kommende skirennene håper vi Petter kan gi oss gode svar, sier landslagssjef Vidar Løfshus.
PyeongChang
Bjørgen avslører OL-løftet hun ga til Johaug
25/02/2018 PÅ 15:23
PyeongChang
Stoppet for å bli tatt igjen av svensken. Nå forklarer hun hvorfor
25/02/2018 PÅ 13:36