– Det kan vel knapt kalles noe annet enn en OL-plass. Bedre kan det nesten ikke gjøres. En andreplass i en verdenscupsprint er omtrent en så god søknad som du får, sa Eurosports kommentator Jan Christian Bjørn etter at 28-åringen knuste Maiken Caspersen Falla på oppløpet i Planica.
Harsem styrket sine OL-sjanser betraktelig etter den imponerende andreplassen i Slovenia. Falla virker sammen med Ingvild Flugstad Østberg og Heidi Weng å være sikre kort på det norske sprintlaget i PyeongChang, mens de fleste har spådd en kamp mellom Harsem og Marit Bjørgen om den fjerde og siste plassen.
PyeongChang
Her er Bjørgen tilbake etter historisk OL: – Har nådd målene mine
26/02/2018 PÅ 17:28
Bjørgen sa etter triumfen på NM-sprinten at hun ikke hadde bestemt seg om hun ønsker å gå sprinten i Sør-Korea. Nå kan det altså hende at 37-åringen ikke får muligheten uansett hva hun bestemmer seg for.
I front var Stina Nilsson suveren. Den svenske jenta viste at hun virkelig er i rute før OL-sprinten i PyeongChang, og vant med flere meter ned til den norske duoen.
– Hun har overrasket mest i dag, sa Eurosport-ekspert Åge Skinstad om Harsem før finalen.
Der brukte Harsem samme oppskrift som i både semi- og kvartfinalen – hun la seg i front fra start og satte igang et voldsomt tempo.
Det var kun Maiken Caspersen Falla og Stina Nilsson som klarte å følge, og de tre jentene kom samlet inn på stadion.
Der var Nilsson sterkest, mens Harsem kom bakfra og tok andreplassen foran Falla.
PyeongChang
Bjørgen avslører OL-løftet hun ga til Johaug
25/02/2018 PÅ 15:23
PyeongChang
Stoppet for å bli tatt igjen av svensken. Nå forklarer hun hvorfor
25/02/2018 PÅ 13:36