PYEONGCHANG/OSLO (Eurosport.no): Britiske Andrew Young har smertelig fått oppleve hvordan det er å mislykkes i et OL.
Både i Vancouver- og i Sotsji-OL har han og makker Andrew Musgrave vært tippet til å være en finalekandidat på lagsprinten. Begge ganger har det endt med at de må bryte på grunn av at Young har opplevd akutt hjerteflimmer underveis i konkurransen.
PyeongChang
Her er Bjørgen tilbake etter historisk OL: – Har nådd målene mine
26/02/2018 PÅ 17:28
Nå satser han alt på å slå tilbake i PyeongChang - om han klarer å holde hjerteflimmeret i sjakk under onsdagens langsprint.
– Hvis jeg kommer opp i veldig, veldig høy puls, og så veldig lav puls, sliter jeg veldig. Det er to måter å gjøre det på: Enten kan jeg ikke få så høy puls, ellers må jeg holde meg i gang i pausen, så pulsen ikke blir altfor lav. Det er noen ting vi kan gjøre, sier Young til Eurosport.no
Onsdagens lagsprint for kvinner og menn ser du fra kl. 09.00 på TVNorge og Eurosport Player!
Saken fortsetter under videoen

– Ingenting å tape

Young vakte oppsikt allerede i 2008 da han ble tidenes yngste til å delta i et verdenscuprenn, bare 16 år gammel. Hans beste plassering i verdenscupen er en tredjeplass fra Toblach-sprinten i 2015.
Nå går han etter all sannsnylighet den andre etappen for Storbritannia - den samme som Klæbo går for Norge.
Til vanlig bor og trener Young på Lillehammer. Hans makker Musgrave, som imponerte stort med fjerdeplass under femmila i VM i 2017, bor i Trondheim. Nå håper de to norgesvennene å kunne være med å kjempe om en topplassering på lagsprinten i OL.
– Han har ofte fått flimmer når vi har gått lagsprint sammen. Det er godt mulig at det skjer igjen, men samtidig har vi ingenting å tape på det. Han har snakket med legen, og legen sier at det ikke er noe farlig for han å gå. Om begge er i bra form, det går bra med hjertet til Young og vi har bra ski, kan vi være med å kjempe, sier Musgrave til Eurosport.no
– Vi har et godt lag og kan kjempe om finaleplass hvis jeg ikke får hjerteflimmer. Det er definitivt verdt å stille og se hva vi kan få til, sier Young.
LES OGSÅ: Har kvittet seg med «frykten». Hylles av utlendingene: – De forstår megLES OGSÅ: Slik ser du OL på TVNorge og Eurosport Player

Kan ikke behandles

Med suksessen i langrennssporet har Young forsøkt det meste for å prøve å bli kvitt plagene, som egner seg svært dårlig for en langrennsløper på toppnivå.
– Jeg har vært gjennom flere helsesjekker. Vi hadde en undersøkelse for å se om vi kunne kvitte oss med det, men det er for stor risiko å ta den behandlingen. Jeg kan ikke bli kvitt det. Jeg kom gjennom helsesjekk og det verste som skjer er at jeg må stoppe og la pulsen bli vanlig. Det tar 5-10 minutter, så er det helt fint igjen, sier han.
– Er det noe du kommer til å tenke på mens du går?
– Ja, selvfølgelig. Jeg tenker jo på det, men det er sånn det er. Det er en greie jeg har som jeg må forholde meg til, sier han.
PyeongChang
Bjørgen avslører OL-løftet hun ga til Johaug
25/02/2018 PÅ 15:23
PyeongChang
Stoppet for å bli tatt igjen av svensken. Nå forklarer hun hvorfor
25/02/2018 PÅ 13:36