Populære sporter
All sport
Vis alt

Risikerer hjerteflimmer for å utfordre Klæbo: – Det er verdt det

Oppdatert 20/02/2018 klokken 20:47 GMT+1

Andrew Young har brutt de to siste sprintstafettene i OL med hjerteflimmer. Nå satser han alt på å nå en OL-finale i tredje forsøk.

Young

Foto: Getty Images

PYEONGCHANG/OSLO (Eurosport.no): Britiske Andrew Young har smertelig fått oppleve hvordan det er å mislykkes i et OL.
Både i Vancouver- og i Sotsji-OL har han og makker Andrew Musgrave vært tippet til å være en finalekandidat på lagsprinten. Begge ganger har det endt med at de må bryte på grunn av at Young har opplevd akutt hjerteflimmer underveis i konkurransen.
Nå satser han alt på å slå tilbake i PyeongChang - om han klarer å holde hjerteflimmeret i sjakk under onsdagens langsprint.
– Hvis jeg kommer opp i veldig, veldig høy puls, og så veldig lav puls, sliter jeg veldig. Det er to måter å gjøre det på: Enten kan jeg ikke få så høy puls, ellers må jeg holde meg i gang i pausen, så pulsen ikke blir altfor lav. Det er noen ting vi kan gjøre, sier Young til Eurosport.no
Onsdagens lagsprint for kvinner og menn ser du fra kl. 09.00 på TVNorge og Eurosport Player!
Saken fortsetter under videoen

– Ingenting å tape

Young vakte oppsikt allerede i 2008 da han ble tidenes yngste til å delta i et verdenscuprenn, bare 16 år gammel. Hans beste plassering i verdenscupen er en tredjeplass fra Toblach-sprinten i 2015.
Nå går han etter all sannsnylighet den andre etappen for Storbritannia - den samme som Klæbo går for Norge.
Til vanlig bor og trener Young på Lillehammer. Hans makker Musgrave, som imponerte stort med fjerdeplass under femmila i VM i 2017, bor i Trondheim. Nå håper de to norgesvennene å kunne være med å kjempe om en topplassering på lagsprinten i OL.
– Han har ofte fått flimmer når vi har gått lagsprint sammen. Det er godt mulig at det skjer igjen, men samtidig har vi ingenting å tape på det. Han har snakket med legen, og legen sier at det ikke er noe farlig for han å gå. Om begge er i bra form, det går bra med hjertet til Young og vi har bra ski, kan vi være med å kjempe, sier Musgrave til Eurosport.no
– Vi har et godt lag og kan kjempe om finaleplass hvis jeg ikke får hjerteflimmer. Det er definitivt verdt å stille og se hva vi kan få til, sier Young.

Kan ikke behandles

Med suksessen i langrennssporet har Young forsøkt det meste for å prøve å bli kvitt plagene, som egner seg svært dårlig for en langrennsløper på toppnivå.
– Jeg har vært gjennom flere helsesjekker. Vi hadde en undersøkelse for å se om vi kunne kvitte oss med det, men det er for stor risiko å ta den behandlingen. Jeg kan ikke bli kvitt det. Jeg kom gjennom helsesjekk og det verste som skjer er at jeg må stoppe og la pulsen bli vanlig. Det tar 5-10 minutter, så er det helt fint igjen, sier han.
– Er det noe du kommer til å tenke på mens du går?
– Ja, selvfølgelig. Jeg tenker jo på det, men det er sånn det er. Det er en greie jeg har som jeg må forholde meg til, sier han.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame