Charlotte Kalla leverte en imponerende andreetappe for Sverige på lørdagens 4x5 kilometer stafett. Med et dårlig utgangspunkt etter første veksling gikk hun seg fort opp i tet, og parkerte blant annet vår egen Astrid Uhrenholdt Jacobsen med utrolige 50 sekunder i løpet av sine minutter i sporet.
På det tidspunktet trodde muligens Kalla at jobben hun hadde lagt ned ville være nok til å sikre hjemlandet nok et stafettgull i OL-sammenheng. Slik gikk det som kjent ikke.
PyeongChang
SE VIDEO: Midt i gullintervjuet får Kalla en helt spesiell telefon
10/02/2018 PÅ 10:44
På den avgjørende biten før innspurten ble vår egen Marit Bjørgen for sterk for svenskenes sprintyndling Stina Nilsson. Med det måtte Kalla og Sverige ta til takke med sølv, noe hun tydeligvis har erget seg over i ettertid.
Saken fortsetter under videoen

– Jeg er sugen på revansje

I forkant av onsdagens lagsprint melder Kalla seg selv til tjeneste. Gullvinneren fra 15-kilometeren med skibytte ønsker å representere «söta bror» i tospann med Nilsson, med håp om å viske ut gullglisene i den norske langrenssleieren.
– Jeg er forferdelig sugen! Jeg håper virkelig jeg får gå, sier Kalla til Expressen, som ikke var tiltenkt en plass på lagsprinten i utgangspunktet.
Men etter det hun har levert i de olympiske leker til nå, skal det ikke utelukkes at hun blir å finne på startstreken.
– Jeg gir meg aldri. Jeg strekker opp armen og melder meg, og håper jeg får gå den første etappen, meddelte Kalla søndag kveld.
Saken fortsetter under videoen

Nordisk duell

Stina Nilsson har hatt ulike lagsprintspartnere opp gjennom de siste sesongene. I Lathi-VM 2017, da Sverige endte på en skuffende fjerdeplass, var det Ida Ingemarssdotter som fikk sjansen. I Dresden for en drøy måned siden var Hanna Falk makkeren til Sveriges sprintess.
Om Kalla får ønsket oppfylt og avgjørelsen faller på henne og Nilsson, blir det i så fall første gang de går i lag. Men slik det fremstår nå er det potensielt nye partnerskapet ikke en urealistisk tanke.
Det endelige laget tas ut tirsdag, 10.30 norsk tid. For Norge er det trolig Marit Bjørgen og Maiken Caspersen Falla som skal kjempe om medaljene.
  • Vil Kalla få sin Bjørgen-revansje, eller blir det nok et OL-gull til de norske langrennskvinnene? Få med deg den skandinaviske bataljen på TVNorge og Eurosport Player, onsdag 21. februar fra 09.00!