30 kilometeren i klassisk i svenske Piteå ble alt annet enn en seier for Petter Northug. Han hadde muligheten til å bevise for den norske landslagsledelsen at han var en OL-plass verdig, men feilet totalt og endte til slutt på 48. plass i det skandinaviske rennet, mer enn fem minutter bak vinneren Mattis Stenshagen.
– Resultatet er elendig, men det behøver ikke ha noe å si for OL, dersom han får fart på skia i NM og Planica (verdenscup), sier Eurosports ekspert og tidligere landslagssjef Åge Skinstad.
PyeongChang
Her er Bjørgen tilbake etter historisk OL: – Har nådd målene mine
26/02/2018 PÅ 17:28
Han så ikke fellesstarten selv, men har forhørt seg med andre som har vært der og fått beskjed om at Northug prøvde hardt å henge med fra start, men at det rett og slett var et for høyt tempo for ham i lengden.
– Det er et meget høyt nivå i Scandinavisk cup, og de nest beste nordmennene vil nok blande seg inn i spekulasjonene om et OL-uttak under NM. Etter hvert som Northug falt lengre bak, ga han sikkert blaffen, sier Skinstad.
– Han la vel ikke så mye kraft i løpet etter hvert. Resultatet er ikke imponerende, men det var gjennomkjøringen som var viktig. Han trengte å konkurrere før NM, så det er jeg glad for at han gjorde. Nå får vi bare se hva som skjer de neste ukene, sier Northugs personlige trener, Stig Rune Kveen, til NTB.
  • Få med deg alt fra OL i PyeongChang på Eurosport Player. Få tilgang her.
Fellesstarten søndag trenger nødvendigvis ikke å ha gjort sjansene for å få gå OL noe mindre. Skinstad tror det uansett hadde vært uaktuelt å ta ut trønderen til et distanserenn i OL.
– Muligens var dette den gjennomføringen han trengte før NM. 30 klassisk er ikke OL-øvelse og sannsynligvis er det vel kun i sprint og kanskje sprint-stafett han har OL-sjanser uansett.
– Men det er ingen tvil om at dette viser at det lønner seg å gå skirenn, avslutter Northugs tidligere sjef.
Petter Northug stiller til start i NM i Gåsbu før han får muligheten i verdenscupen i Planica 20.-21. januar.
PyeongChang
Bjørgen avslører OL-løftet hun ga til Johaug
25/02/2018 PÅ 15:23
PyeongChang
Stoppet for å bli tatt igjen av svensken. Nå forklarer hun hvorfor
25/02/2018 PÅ 13:36