Kommentar:
Petter Northug har en syltynn mulighet til å gå Tour de Ski. Han er tatt ut som førstereserve og til Eurosport.no sier Petter Northugs trener, Stig Rune Kveen, at Northug vil vurdere å være med landslaget til Davos og forberedelsene til Tour de Ski. Det betyr at det garantert vil krible i Instagram- og Snapchat-fingrene til Jantelov1 fram til Touren starter, hvor han prøver å psyke ut noen av dem som er tatt ut for å få dem til å trekke seg.
Det er ingen tvil om at Petter Northug har vært ute av form denne sesongen og at det ikke er de sportslige prestasjonene i år som bør være grunnlaget for å ta med Northug i troppen. Hovedargumentet til dem som ønsker Northug med til Tour de Ski også denne gangen, for at han skal få mulighet til å kvalifisere seg til OL, er at han har greid å prikke inn formen til nesten hvert eneste mesterskap de siste ti årene. Falun-VM i 2015 er det seneste eksempelet. Da kom han bokstavelig talt rett fra fyllearresten og ble VM-kongen på svensk grunn. Tidenes langrennscomeback!
PyeongChang
Her er Bjørgen tilbake etter historisk OL: – Har nådd målene mine
26/02/2018 PÅ 17:28
Det store spørsmålet nå er om han er i stand til en ny opphenting i forkant av et mesterskap. Det får vi kanskje ikke noe svar på fordi han ikke får oppladningen han selv ønsker seg: Northug vil Tour de Ski og mener selv at det vil gjøre ham klar til OL. Flere av utøverne som er med i troppen har også vist dårlig form og har marginalt vært bedre enn Northug så langt i sesongen (for eksempel. Niklas Dyrhaug som har en 32. og 39. plass i verdenscupen) og i tillegg har vi Martin Johnsrud Sundby som også har slitt med formen.
Av de åtte løperne som er tatt ut til Tour det Ski på herresiden er to allerede tatt ut til OL (Hans Christer Holund og Martin Johnsrud Sundby), mens de to andre stjerneskuddene Johannes Høsflot Klæbo og Simen Hegstad Krüger, holder seg hjemme for å lade opp til OL. Det betyr at seks av løperne som drar til Tour de Ski fortsatt kjemper om en plass på OL-laget og tre av dem har prestasjoner som er under pari (Sjur Røthe, Finn Hågen Krogh og Niklas Dyrhaug).
Landslagstrener Tor-Arne Hetland hadde før uttaket til Tour de Ski et eget testrenn med Northug for å teste formen hans. Det må ha gått alvorlig galt siden han nå blir rangert som reserve og ikke blant de åtte beste herreløperne i Norge i dag.
Det er fristende å tenke at den norske landslagsledelsen i disse dager tenker på at Northug er ferdig som skistjerne og at de derfor ikke lenger ønsker å gi ham spesialbehandling.
Det vil garantert skape mye støy og påvirke forberedelsene til resten av landslaget og det er en reserveløsning som store deler av det norske folk syns er meningsløst.
Siste ord er ikke sagt i denne saken, men kanskje vi nå står overfor en uvanlig situasjon der Petter Northug ikke får siste ordet?​
PyeongChang
Bjørgen avslører OL-løftet hun ga til Johaug
25/02/2018 PÅ 15:23
PyeongChang
Stoppet for å bli tatt igjen av svensken. Nå forklarer hun hvorfor
25/02/2018 PÅ 13:36