• Norsk gullsjanse 12.00: Se skiskyting 20 km for menn på Eurosport Player og TVNorge
Det ble en skikkelig duell mellom OL-debutant Ragnhild Haga og svenskenes Charlotte Kalla på torsdagens 10 km.
27-åringen gikk svært fort i sporet og knuste blant annet Marit Bjørgens mellomtid med over 30 sekunder ved 8,4 km. Heller ikke Kalla klarte å hamle opp med Hagas tempo.
PyeongChang
Her er Bjørgen tilbake etter historisk OL: – Har nådd målene mine
26/02/2018 PÅ 17:28
– Det er helt rått, da Ragnhild Mowinckel tok sølv i dag, fant vi ut i bua at det var Ragnhild-dagen, så jeg ble inspirert,sier Rahnhild Haga til Eurosport.no
Haga holdt oppe farten og gikk inn til OL-gull foran Charlotte Kalla som endte 20.3 sekunder bak den norske gullvinneren. Marit Bjørgen og Krista Pärmakoski delte bronsen. Førstnevnte gledet seg over lagvenninens gull.
– Jeg var så sikker på at medaljen røk. Jessica Diggins hadde en bra ledelse. Men jeg er litt målløs. Jeg er vanvittig glad på Ragnhilds vegne. Det er rått, jækla rått. Jeg tror ikke hun får sove i natt, sier en glad Bjørgen til Eurosport.
Se Haga på oppløpet. Saken fortsetter under.

– Viktigste nedoverbakken i ditt liv

Den ferske gullvinneren forteller om nervøse minutter da hun på sisterunden forstod at hun gikk mot en gullmedalje.
– Da jeg satte utfor sistebakken, tenkte jeg at det er den vitkigste nedoverbakken i livet ditt. Nå må du holde deg på beina. Jeg ga alkt mot mål, for jeg var livredd kalla skulle speede opp. At jeg utnytter denne muligheten, jeg er bare kjempesfornøytd med meg selv, sier Haga.
Kalla var selv storfornøyd med å ta sølv på sin andre øvelse i OL.
– Det var slitsomt, men fint å passere mållinjen og kjenne at jeg hadde dagen. Jeg måtte kjempe hele veien, og var ganske trøtt på andrerunden. Ragnhild koblet et grep tidlig i løpet, og det var bare å forsøke å fokusere på egen prestasjon, sier Kalla til Eurosport.

Overrasket over svakt skiathlon

Dermed fikk Ranghild Haga en solid revansje etter 15. plassen på skiathlon, der hun var svært skuffet.
– Det var litt merkelig. Jeg hadde håpet å føle meg bedre og få et bedre løp. Det er kjedelig med et av sesongens dårligste renn her i dag. Men jeg gjorde mitt beste, og kan ikke gjøre mer, sa Ragnhild Haga til Eurosport etter lørdagens skiathlon.
  • Norsk gullsjanse 12.00: Se skiskyting 20 km for menn på Eurosport Player og TVNorge
PyeongChang
Bjørgen avslører OL-løftet hun ga til Johaug
25/02/2018 PÅ 15:23
PyeongChang
Stoppet for å bli tatt igjen av svensken. Nå forklarer hun hvorfor
25/02/2018 PÅ 13:36